Noutati :

Vom avea iluminat festiv de sarbatori doar in centru, la Timisoara. Explicatia primarului Robu

24 iulie, 2018 - 02:18 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Nici anul acesta, timisorenii nu se vor bucura de iluminat de sarbatori in toate zonele orasului. Si de data aceasta, doar centrul orasului va fi impodobit cu luminite, anunta primarul Nicolae Robu, iar totul din cauza banilor.

CITESTE SI: ‘Inca una si ma duc’. Vaporasele de la Timisoara mai au nevoie de inca un ordin de ministru

„Nu ne intindem la sume foarte mari alocate pentru iluminatul festiv. Mi-ar placea sa fie tot orasul impodobit, numai ca asta costa. Noi ne oprim la 100.000 de euro pe an si, prin urmare, va fi mai ales pe zona centrala a orasului. Nu merita sa cheltuim sume foarte mari, pentru ca avem atatea si atatea lucruri de facut, lucruri care sunt stringente si consideram ca nu ne putem permite sa alocam sume mai mari”, a spus primarul Nicolae Robu.

De iluminatul festiv de sarbatori se va ocupa Societatea de Transport Public care, in urma cu o saptamana, in sedinta de plen a Consiliului Local a primit in gestiune „Intretinerea serviciului de iluminat public si iluminat festiv de sarbatori din Timisoara”. In cadrul contractului sunt prevazuti aproximativ 250.000 de euro pentru partea de iluminat public stradal, in timp ce pentru impodobitul festiv de sarbatori sunt prevazuti aproximativ 100.000 de euro.

In urmatoarea perioada, reprezentantii STPT trebuie sa puna la punct organizarea activitatii de intretinere a iluminatului stradal, astfel ca abia in luna august muncitorii vor iesi efectiv in teren, pentru a incepe lucrul.

” Abia s-a aprobat delegarea de gestiune catre STPT si se va incepe lucrul pe teren de catre echipele STPT. In cadrul contractului se vor efectua activitati de inlocuire a elementelor defecte si a infrastructurii, activitati de intretinere pentru mentinerea paramentrilor optimi ai iluminatului stradal, activitati specifice de verificare, reparare, montare si demontare elemente de iluminat public. In cateva saptamani, pe parcursul lunii august, trebuie deja sa se vada ca avem un operator de intretinere a iluminatului public in Timisoara. Pana acum nu am putut interveni fara a avea pe cineva abilitat. De acum se vor vedea si remedierile de rigoare”, a mai precizat Robu.

Va reamintim, contractele de intretinere a iluminatului public stradal pe care Primaria Timisoara le-a avut cu AEM si ELBA au expirat inca din luna octombrie a anului 2017, iar pana la delegarea serviciului catre STPT, nimeni nu s-a ocupat de mentenanta iluminatului de pe strazile din Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. in centru si in Zona Soarelui pentru ca acolo locuieste prealuminatul nostru primar 🙂