Vom avea fantana muzicala intr-un parc din Timisoara! Cea pe Bega, abandonata

TIMISOARA. Timisoara va avea o fantana ornamentala muzicala! Au decis consilierii locali in plenul de marti cand si-au dat acordul pentru locul in care se va amenaja. Aceasta va fi construita, potrivit proiectului inaintat de primarie,  in Parcul Botanic.

Alesii locali au votat pentru alocarea unei suprafete de teren care se gaseste in vecinatatea parcului si care urmeaza sa devina parte din zona verde. Conform documentatiei intocmite de o firma de cadastru, 1256 de metri patrati vor fi luati dintr-o parcela din apropierea Parcului Botanic. Iar aceasta va fi alipita alteia, de 2160 de metri patrati. Pe suprafata nou rezultata se va amenaja fantana muzicala.

Intre timp, proiectul pentru fantana cu joc de lumini si ape de pe Bega a fost abandonat, au anuntat reprezentantii primariei, aceasta dupa ce au fost alocati numai in bugetul de anul acesta peste 100.000 de lei numai pentru studiul de fezabilitate. Acesta a scos la iveala faptul ca, deocamdata, nu poate fi construita o astfel de fantana pe canal.

Renuntam la proiectul initial pt ca s-au facut masuratori de adancime si au rezultat ca adancimea e mai mica decat se estima. Pe tot acel tronson e de la 2,5 m pana la 6 m, ori adancimea e peste 5 m peste tot„, au precizat reprezentantii primariei.

In ceea ce priveste fantana din Parcul Botanic, nu se cunosc inca detalii despre cat va fi de mare si cum va arata, toate aceste amanunte urmand sa fie puse la punct de specialisti intr-un proiect. Ar putea insa sa arate precum in fotografia de mai sus care infatiseaza o astfel de fantana din Ucraina.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Ion spune:

  Interesant de aflat daca s-a platit pentru studiu de fezabilitate pentru fantana de pe Bega. Daca s-au platit bani si s-a abandonat proiectul , suna a PENAL

 2. Nevy spune:

  Robu asta face numai tampenii. Poate are „norocul „sa fi platit proiectul de fezabilitate pe Bega si atunci sa vedem …consecintele. O astfel de fantana se face in zona turistica/pietonala nu ascunsa intr-un parc unde nu o vede niciun turist ci trebuie vazuta de oricine

 3. hor spune:

  Ce turist ar veni sa vada ce ideii poate sa aiba un chiciar ajuns intr-o functie fara voia lui