Vom avea doua noi puncte de trecere a frontierei cu Ungaria

Doua noi puncte de trecere frontiera vor facilita accesul in Ungaria si vor scurta drumul dintre principalele orase din Vestul tarii si tara vecina. Acestea sunt programate sa se deschida in aceasta toamna.

CITESTE SI: Clasele elevilor din anii terminali, care fac ore fizic, nu vor fi injumatatite. E permisa participarea elevilor la cursuri cu prezenta si in invatamantul special, indiferent de rata de infectare. Ultima decizie a CNSU 

Ministrul ungar de externe si al comertului exterior, Pster Szijjarta, si ministrul roman de externe, Bogdan Aurescu, au semnat, la Castelul Almasy din Gyula, un document cu privire la modificarea acordurilor din 2004 si 2014, incheiate la Bucuresti.

Astfel, intre localitatile Elek din Ungaria si Graniceri (Arad) din Romania si Dombegyhaz respectiv Iratosu (Arad) din Romania vor fi deschise noile puncte de trecere a frontierei, cu program permanent.

Ministrul ungar Peter Szijjarta a declarat ca acest lucru va aduce imbunatatiri la rapiditatea trecerii frontierei si va face ca locuitorii unor aşezari vecine, aflate de-o parte si de cealalta a frontierei, sa nu trebuiasca sa faca un ocol mare pentru a trece peste granita. Pana acum, acolo functionau doar puncte temporare deschise cu ocazia zilelor localitatilor respective, in conditiile in care localnicii au rude de-o parte si de alta a liniei ce separa cele doua tari.

Astfel, este de asteptat ca din toamna, intre Ungaria si Romania sa existe 14 puncte de trecere a frontierei permanente, fata de 12, cate sunt acum, urmand ca maghiarii sa construiasca infrastructura necesara in partea lor. Judetul Arad a construit si modernizat deja drumurile din zona de cativa ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Ce se întâmplă cu Cenadul se pare că nu interesează pe nimeni ocolim la km în prostie pentru că nu este deschis pentru traficul normal și asta de la începutul pandemiei la ce mai face puncte noi dacă cele existente se practică că cel de la Cenad ???

  2. Hello Houston!…we have a problem….se deschide pe partea de Arad ca in Timis e varza…Cenadul e Istorie….haideti cu totii buluc pe Nadlac – mai multa benzina consumata si nervi.Ultima oara am stat 1 ora si 20 de minute in vama.Ce interese sunt oare si cata neinspiratie in deciziile celor care nu vad toate aceste probleme…..sa fluidizam doar pe Arad ca pe Timis se descurca Banatenii!

  3. Si ce folos ? Nu ni se permite sa trecem.