Noutati :

Vom avea un centru de comanda si control echipat la standarde europene. 9 ambulante au venit in Timis

27 iulie, 2011 - 10:38 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMIS. Sanse mai mari la viata pentru timisenii aflati in situatii limita, de urgenta. Timisul are un centru mobil de comanda echipat si dotat la ultimele standarde, cu bani de la Uniunea Europeana. Au venit deja primele echipamente.

4 ambulante de prim ajutor si 5 ambulante de reanimare vor fi prezentate vineri de reprezentantii Consiliului Judetean Timis si de ADIVEST, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Managementul Situatiilor de Urgenta.

Achizitionarea echipamentelor a fost posibila prin unirea fortelor din mai multe judete, in total fiind accesate 40 de milioane de lei de la Uniunea Europeana.

Reprezentantii ADIVEST si-au dorit sa imbunatateasca capacitatea de raspuns a institutiilor abilitate in situatii de urgenta si au reusit sa aduca aparatura de ultima generatie in cele 4 judete: Arad, Caras-Severin, Hunedoara si Timis.

In urma implementarii proiectului, numarul unitatilor mobile de interventie in situatii de urgenta la nivelul Regiunii Vest va creste cu 41,12%, de la 107 unitati la 151. De asemenea, se preconizeaza o scadere a timpului mediu de raspuns al unitatilor mobile„, spun reprezentantii ADIVEST. Cele 9 ambulante vor fi prezentate joi si timisorenilor, la sediul Consiliului Judetean Timis.

In cadrul proiectului, in judetul nostru vor mai ajunge si autospeciale pentru descarcerari grele, dar si autospeciale pentru lucrul cu spuma sau de interventie la accidente.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. bine ar fi ca nimeni sa nu aiba nevoie de ele, dar sunt necesare si binevenite….