Noutati :

Vom avea cea mai moderna sectie de Urgente, la Spitalul Judetean Timisoara. Au fost dezvaluite planurile

7 octombrie, 2019 - 01:40 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SANATATE
3

TIMISOARA. Dupa ce in toamna anului trecut consilierii judeteni au votat ultimele modificari la planul de modernizare a Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean Timisoara, in mai a fost iscalit si contractul de finantare, in prezenta Ministrului Dezvoltarii Daniel Suciu.

CITESTE SI: In sfarsit! Se deschide cea mai mare clinica de Mari Arsi din tara, la Timisoara, saptamana aceasta

Luni, 7 octombrie, a fost semnat contractul pentru proiectarea si executia constructiei pentru Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Timisoara cu firma care a castigat licitatia, SC M&Dario Com SRL.

Proiectul are o valoare de 6.900.000 lei, cu o contributie de 3,4 milioane de lei din partea Uniunii Europene, 3,2 milioane de la buget de stat si 216.000 lei de la Consiliul Judetean Timis„, a precizat presedintele CJT Calin Dobra.

Din acesti bani, suma de 1 milion de lei este alocata pentru dotari.

Imediat dupa semnarea contractului, dam ordinul de incepere a proiectarii apoi va putea incepe si executia. Va fi modernizat corpul existent al UPU si va fi extinsa actuala cladire cu 800 mp, inspre heliport. De asemenea, se va construi si un corp nou care va avea subsol, parter si un nou etaj„, a mai declarat Calin Dobra.

Directorul Spitalului Judetean Timisoara, medicul Marius Craina, a explicat de ce este nevoie de aceasta extindere a compartimentului de Urgente.

Aceasta extindere este obligatorie. Anumite spatii au fost realocate spitalului judetean. Pacientul in momentul in care se prezinta la UPU are dreptul la cea mai rapida si eficienta asistenta medicala. De aceea proiectul este esential. Suntem una dintre putinele UPU din Romania care nu a avut probleme de personal, de comunicare, de atitudine fata de pacient. Sunt momente in care vin 10-12 pacienti in acelasi timp, iar personalul trebuie sa se ocupe in mod egal„, a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Judetean Timisoara.

Directorul Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului, medicul Mihai Grecu a declarat ca in acest moment sunt 24 de spatii pentru urgente.

24 de spatii de lucru sunt acum la UPU, dar odata cu extinderea vom avea mai mult spatiu. In plus va exista mai mult confort pentru pacienti si apartinatori„, a declarat Grecu.

Proiectul de extindere al Unitatii de Primiri Urgente de la Judetean va transforma aceasta sectie in cea mai moderna din vestul tarii.

Noua cladire, ce va adaposti extinderea UPU, ce va fi construita in actuala curte interioara a Spitalului Judetean, urmeaza sa aiba o suprafata la sol de 355 de metri patrati, o suprafata desfasurata de aproape 800 de metri patrati si va fi prevazuta cu subsol, parter si etaj. La parter va fi un spatiu pentru accesul ambulantelor si o noua sala de asteptare, iar la etaj va fi construita si o sala de curs. De asemenea, vor fi realizare spatii de decontaminare si deparazitare, camere de receptie si triaj, dar si grupuri sanitare.

Odata cu realizarea acestei investii, mai multe spatii administrative vor fi transformate in cabinete de consultatii, de chirurgie si de ginecologie.

Durata contractului este de 25 de luni, din care 6 de proiectare si 19 luni pentru executia lucrarilor. In perioada urmatoare se va organiza licitatia pentru desemnarea unui constructor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. ca de obicei ,,VOM”, dar nu se stie cand

  2. Ori unde citești ceva ce depinde de PSD începe cu VOM AVEA, VOM FACE, VOM, VOM, ……
    Mă întreb românii cât vor mai avea răbdare cu voi ???

  3. Unde-i ordinul arhitectilor ??