Vom avea caldura in Timisoara la iarna, da asigurari Colterm! Problemele, insa, nu s-au terminat!

TIMISOARA. Reprezentantii Colterm dau asigurari timisorenilor ca nu vor fi probleme in aceasta iarna in privinta incalzirii. Va fi furnizat agent termic, desi contractul cu furnizorul de gaz expira in curand, iar depozitele nu sunt inca pline cu combustibil.

Avem 3.000 de tone de pacura pregatite, combustibil lichid usor 100 de tone, suntem pregatiti, carbunele a inceput sa vina 5000- 7000 de tone avem in depozit. necesarul este de minim 200.000 de tone”, a declarat Emil Serpe, directorul tehnic al Colterm.

In ceea ce priveste furnizarea de gaze, reprezentantul Colterm spune ca desi datoria la EON nu este achitata, se livreaza ”pe datorie”.

Ne livreaza si cu datorie. Contractul expira la 2-3 decembrie. La sfarsitul lunii octombrie este termenul de depunere a ofertelor. Cel tarziu la mijlocul lunii noiembrie vom avea un alt contract sau il vom prelungi pe actualul”, a mai spus Serpe.

La inceputul lunii octombrie, Colterm s-a vazut nevoita sa opreasca furnizarea apei calde populatiei, deoarece compania care asigura gazul a oprit livrarea din pricina daotoriilor. Abia dupa 24 de ore si dupa ce s-a platit o parte din restanta, a fost reluata furnizarea apei calde catre populatie.

La acel moment, valoarea totala a datoriilor depasesea 12,6 milioane de lei, din care 10 milioane de lei reprezentau datorii restante.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.