Vom avea 44 de autobuze electrice, la Timisoara. Au fost aprobati banii. Pe ce rute vor circula

TIMISOARA. A fost semnat contractul de finantare pentru achizitionarea celor 44 de autobuze electrice cu lungime de 18 metri.

CITESTE SI: Vom circula pe 6 benzi la iesirea din Timisoara, spre Mosnita Noua. A fost facut primul pas 

Cele 44 de autobuze electrice, dar si 15 statii de incarcare rapida si alte 44 cu incarcare lenta vor fi achizitionate pentru Timisoara de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Autobuzele ce urmeaza sa fie cumparate costa aproximativ 30 de milioane de euro, suma din care Primaria urmeaza sa acopere 2%.

„S-a aprobat deja prin ordin al ministrului proiectul de achizitie a 44 de autobuze electrice. Nu aveam dubii ca se va aproba, dar n-am avut ordinul de aprobare pana acum. Este acel proiect in parteneriat cu MDRAP, Timisoara si Brasov. Drept urmare, o veste f buna ca vom avea acele 44 de autobuze electrice cu o cofinantare de 2,25%”, a spus primarul Nicolae Robu.

Cele 44 de autobuze electrice vor circula la Timisoara pe rutele M 35, 40, E 7, 33, E 1, E 8, 21, M 44, E 2, M 22, E 3.

Obiectivul proiectului il reprezinta promovarea mobilitatii urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic si modern in Brasov si Timisoara. Valoarea finantarii nerambursabile, pentru ambele orase, este de 184.977.159,38 lei, iar perioada de implementare – de 48 de luni.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. S-au mai cumparat acum ceva timp. :))

  2. Ma gandesc ce avantaje au autobuzele pe baterii fata de troleibuze. si nu prea vad nici un avantaj in afara ca cele pe baterii sunt noi.

    Poate ar fi trebuit o analiza de mentenanta (baterii vs fire).

    Poate alt sistem de transport ar fi mai avantajos in Timisoara, considerand ca autobuzele nu au banda separata si se pierde timp in trafic.

    Numai bine!

    • Ma gandesc ca sunt si niste costuri, deloc mici, cu constructia si intretinerea infrastructurii – plus un department de angajati bine platiti, ca lucreaza la inalta tensiune.
      Dar macar vor putea trece fara probleme de pizzarii care opresc cum le tuna.

  3. M35,M44 si M22, acestea sunt lini de autobuz care circula in apropiera municipiului adica METROPOLITAN(cred ca de acolo vine initiala M). Oare ce interes ar avea sa bagi autobuze electrice sa iasa din oras si in oras sa mai tii autobuze pe motorina?.Ca sa nu mai spun ca aceste autobuze sunt o investitie pentru acele localitati nu chiar pentru Timisoara, ca preponderent pe ele circula locuitori acestora prea putin timisorenii.

  4. Tavi, ai dreptate, dar eu as desfiinta asa zisele comune (Dumbravita, Giroc, Chisoda, Ghiroda, Mosnita Noua, Mosnita Veche), toate ar putea fi cartiere ale Timisoarei fara nici o problema si s-ar putea face si trasport gen metrou suprateran care nu se compara cu orice autobuz.

  5. Te-ai gândit mult, până să scrii inepțiile astea ?!

  6. Promisiunea de joi. Autobuzele vor fi parcate in parcarea de 1000 de locuri din Piata 700 (promisunea de saptamana trecuta) si vor putea fi accesate prin tunelul subteran de sub Spitalul Militar (promisiunea din 5 aprilie 2018).

  7. Ce marca sunt? Si se conduc greu astea helectrishe?

  8. si nu s-a laudat inca mascariciul ca ii apatine tot meritul?