Noutati :

„Voievodul tiganilor” a adunat peste 1.000 de melomani in Parcul Rozelor. Festivalul de Opera si Opereta este un real succes

20 august, 2011 - 11:55 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Cine a spus ca opereta nu prinde la Timisoara, s-a inselat! Timisorenii demonstreaza contrariul in fiecare seara a Festivalului de Opera si Opereta din Parcul Rozelor.

Cu mic, cu mare, peste 1.000 de melomani sau curiosi s-au adunat in parcul de pe malul Begai sa urmareasca o noua piesa pusa in scena de solistii Operei Romane din Timisoara, pe muzica lui Johann Strauss.

Bogdan Zaharia, Mihai Prelipcian, Cristian Balasescu, Cristian Rudic, Nicoleta Colceiar, Nina Zaharescu si colegii lor au plasat publicul intr-un tinut din sudul imperiului austro-ungar, in prima jumatate a secolului al XVIII-lea.

Oamenii au urmarit cu atentie povestea captivanta dintre baronul Sandor Barinkay, porcarul Zsupan si frumoasa sa fiica Arsena, interpretata de Nicoleta Colceiar. Povestea a fost intregita de corul, orchestra si de ansamblul de balet al Operei. In pauzele dintre cele 3 acte, timisorenii s-au delectat cu cate un pahar de bere sau cate un mic de la tarabele aflate la intrare. Din peisaj nu a lipsit popcornul sau chipsurile.

Spectacolele din cadrul Festivalului de Opera si Opereta continua la Timisoara. Saptamana viitoare, pe aceeasi scena din Parcul Rozelor, vor fi interpretate operele „Vaduva vesela”, „Motanul incaltat” si „Nabucco”.

Foto: Ervin BoerInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...