Vladimir Carpaci la discutii in Primaria Timisoara cu fiul Mamei Omida. Ce solutie au tiganii pentru Spitalul de Copii! Avocatul: Nu avem de platit niciun leu Primariei

TIMISOARA. Intalnire la Primaria Timisoara intre Vladimir Carpaci si primarul Nicolae Robu! Primul a sosit insotit de avocat si de un alt reprezentant al etniei, Florin Motoi, presedintele Uniunii Nationale a Comunitatilor de Rromi  fiul fostei ghicitoare supranumite Mama Omida, dar si de Rudolf Stancu, presedinte Centrul Crestin al Romilor.Carpaci, unul dintre cei mai bogati romi din Timisoara, care a adunat nu mai putin de 144 de proprietati in oras, dupa cum a aratat in EXCLUSIVITATE opiniatimisoarei.ro, explica reprezentantilor primariei Timisoara ca nu poate fi executat silit pentru casa de pe strada Eminescu asa cum anuntase in urma cu o saptamana primarul Nicolae Robu.

De partea cealalta, la intalnire iau parte primarul Nicolae Robu si viceprimarul Traian Stoia.

Primarul Timisoarei Nicolae Robu nu i-a trimis nicio somatie lui Vladimir Carpaci. Spune ca doar a facut-o asa…public

Avocatul lui Vladimir Carpaci le-a spus din capul locului reprezentantilor Primariei Timisoara ca Vladimir Carpaci, clientul sau, nu era proprietar al casei de pe strada Eminescu nr. 6 pentru care primarul anunta ca au fost calculate penalitatile pentru nepunerea in executare a unei sentinte, iar suma la care s-a ajuns dupa foarte multi ani este in jur de 100.000 de euro, iar pentru acesti bani a cerut executarea silita a clanului Carpaci.

CITESTE SI: Nicolae Robu ii cere lui Vladimir Carpaci spitalul inapoi in schimbul unei ‘datorii’ pe care clanul tiganesc o are catre Primaria Timisoara

CITESTE SI: Nicolae Robu: Timisoara nu e un oras dominat de mafia tiganeasca. Primaria incepe executarea silita a clanului Carpaci pentru aproape 100.000 de euro. Ce ar putea lua de banii astia?

Vladimir Carpaci mai spune ca el a cumparat vila abia in 2006, iar penalitatile s-au decis in urma cu 10 ani.

Mai mult, atat Carpaci, cat si avocatul sau sustin ca nu s-a primit nicio somatie oficiala pentru plata acestor penalitati si niciun document prin care sa li se aduca la cunostinta ca se va proceda la executarea silita.

Nicolae Robu recunoaste ca nu a facut nicio hartie in acest sens si ca doar s-a adresat public, prin presa, clanului Carpaci.

Timisoara de azi nu e un oras sub teroarea clanurilor tiganesti sau a altcuiva. In ultima vreme exista un grup care defaimeaza Timisoara, ca un oras al terorii. Trebuie sa recunoastem ca o parte din semenii nostri sunt agresati, uneori doar agasati, si plangerile sunt referitoare la romi„, a spus Nicolae Robu.

Vladimir Carpaci, zis Pipi, a tinut si el sa precizeze ca nu poate fi executat silit, deoarece faptele pentru care primaria vrea penalitati si executare sunt prescrise.

„Sunt Carpaci Vladimir, proprietar al cladirii spitalului si de pe Eminescu 6. Executarea nu e pe numele meu, eu am devenit in 2006 proprietar. De ce nu s-a facut de la inceput executarea? Executarea e prescrisa„, a declarat Vladimir Carpaci in apararea sa.

Nu este prescrisa, pentru ca nu este inclusa in categoria celor cu prescriere, unele dupa 3 ani, altele dupa 5 ani. Mi-au spus juristii din primarie. Sunt increzator ca se va duce la sfarsit executarea„, i-a raspuns Nicolae Robu.

Avocatul lui Vladimir Carpaci a cerut sa fie informat cu privire la perioada pentru care se cer penalitati si i s-a raspuns ca din 2003 pana in 2013.

Din punctul nostru de vedere nu intra in categoria creantelor fiscale„, a precizat avocatul lui Vladimir Carpaci.

Sa lasam instantele sa decida, noi nu suntem instanta„, a raspuns scurt primarul.

Nicolae Robu a venit la intalnirea cu romii avand o lista a proceselor pe care le are primaria cu diversi reprezentanti ai etniei.

Nu e de joaca atunci cand la o primarie exista zeci de procese avand acelasi subiect, litigii pe anumite proprietati, cu un numar restrans de persoane si cu persoane care fac parte din anumite grupari. Nu demult a trebuit sa evacuam o cladire in care functiona o parte din spitalul de copii. Acea cladire a devenit proprietate privata nu acum. Am respectat o sentinta si am evacuat cladirea„, a adaugat Robu.

Dumneavoastra ne cereti niste bani pentru acea cladire, este un recurs, nu vreau sa discutam, se va judeca. Pe de alta parte, noi avem o sentinta pentru o cladire, pe numele Carpaci Maria si Carpaci Elena. Am cerut unui birou de executor sa faca executia. Eu am lansat pretentia de a dona cladirea catre municipalitate (cladirea evacuata a Spitalului de Copii n.r.)„, a mai spus primarul.

EXCLUSIV! Pe cate case au pus mana clanurile de tigani din Timisoara? Vezi cate proprietati au familiile bogate de romi in Mica Viena! Carpaci are 144 de proprietati. FOTO!

Rudolf Stancu: daca Vladimir Carpaci era francez ii pretindeati sa doneze o casa?

Ieri am avut o intalnire cu domnul Stoia si am ajuns la un consens, dupa care am fost trimis la domnul Vladimir, care e proprietarul de drept al cladirii. Am discutat cu domnul Vladimir ca casa respectiva sa fie data in folosinta 2-3 ani pana se face o cladire pentru copii. Nicidecum nu suntem de acord cu donatie, pai dl Carpaci a fost de buna credinta. Asta e discriminare. Pai daca era un francez, un italian, tot asa era discutia? Dl Vladimir are contract de vanzare cumparare, cum sa vin eu sa pretind cuiva sa doneze o casa?„, a spus Rudolf Stancu, presedinte Centrul Crestin al Romilor.

Uitati-va cum arata cladirile de pe Loga! NU au turnulete. E penibil sa fim discriminati, segregati. Sunt o mie de persoane cu numele de Carpaci si Stancu. Cer sa gasim o intelegere prealabila in discutiile ce le avem azi”, a spus cu hotarare Rudolf Stancu.

La cererea imperativa a reprezentantului romilor, Nicolae Robu a precizat case va anula actul initial de vanzare cumparare din 1996.

Nu negociem aici, ci doar discutam. Noi punem in practica acea executie. Noi am castigat si anulam actul initial de vanzare cumparare din 1996, cand o doamna Henriette Raibar a vandut. Se radiaza si se revine la CF-ul vechi. Doamna a facut recurs, s-a judecat si maine trebuie sa se pronunte instanta„, a precizat primarul. Avocatul a tinut sa precizeze insa ca Vladimir Carpaci nu este parte in procesul despre care se face vorbire.

„Domule primar, apelul dvs este o amenitare la adresa noastra!  Pe mine nu ma puneti la punct, puteti fi si ministru al Romaniei!”, s-a bagat in discutie si Florin Motoi.

Va rog sa reveniti cu picioarele pe pamant. Daca Mama Omida v-a invatat sa procedati asa, uitati, dl Stancu a procedat altfel, sa discutam civilizat. Haideti sa fim constructivi, nu vrem ca o etnie sa fie paria unei societati„, i-a raspuns Robu.

Vladimir Carpaci s-a aratat dispus sa dea in folosinta primariei vreme de 2-3 ani corpul de cladire al Spitalului de Copii pe care l-a evacuat acum 2 saptamani. Cu conditia sa fie utilizat pentru unitatea medicala. Nicolae Robu ii cere sa o doneze

Domnul Carpaci e dispus sa puna la dispozitia primarie aceasta cladire (corpul Spitalului de Copii evacuat n.r.) cu conditii: sa fie folosita ca spital 2-3 ani.  Nu poate fi vorba de donatie, dansul este proprietar„, a adaugat liderul Uniunii Nationale a Comunitatilor de Rromi, fiul Mamei Omida.

Dat fiind ca noi am facut deja amenajari si am gasit solutii pentru functionarea sectiei, nu va putem raspunde acum, ar trebui sa investim iar. Consilierii locali vor vota daca suntem interesati sa folosim cladirea sau nu„, a spus Nicolae Robu.

In privinta felului in care romii au modificat aspectul mai multor cladiri frumoase din Timisoara, fiul mamei Omida a explicat ca primul vinovat este Primaria Timisoara.

Acest aspect al cladirilor se datoreaza institutiilor statului care au dat autorizatii. Daca doriti sa le shimbati aspectul, veniti cu o solutie si pe cheltuiala dvs sa se schimbe„, a precizat Florin Motoi.

EXCLUSIV! Ultima tinta a mafiei imobiliare tiganesti din Timisoara: o vila de 1,5 milioane euro. Locatarii sunt terorizati. VIDEO cu romii cand taie gaini in curte!

Nicolae Robu le-a mai cerut romilor sa  renunte la nuntile zgomotoase si la cersit

Sa vina jandarmii sa intre in forta sa strice acea petrecere cu sute de oameni? Sa vina la ceremoniile funerare? Trebuie emancipare, nu trebuie sa se deduca de aici ca cineva vrea sa distuga acele traditii„, le-a spus primarul.

Cersitul…, sigur ca sunt si romani care cersesc. E o realitate ca cei mai multi sunt de etnie roma. Sa veniti alaturi de noi, ca numai interventiile acestea seci: vine politia si intervine, nu produc rezultate
Domnule primar, cersetorii nu sunt din Timisoara. Si pe noi ne deranjeaza. Dorim si noi o capitala culturala, merg si eu in parcare si vine un majoritar la mine, un roman, si imi arata cu o hartiuta, ca nu are bani sa isi ia medicamente. Noi am fost intotdeauna deschisi, primitori de oaspeti, suntem deschisi la orice provocare, la orice discutie„, a precizat Rudolf Stancu.

Ioan Mirescu, vicepresedinte al Organizatiei Mondiale a Romilor, venit de la Bruxelles pentru aceasta intalnire, a dezvaluit ca a copilarit cu viceprimarul Traian Stoia.

„Eu sunt timisorean, am copilarit cu domnul Stoia, niciodata nu m-am simit discriminat, dar au venit oameni cu bani…  Am o propunere: Sa nu se mai foloseasca denumirea de clanuri tiganesti, ca in Timisoara nu exista clanuri, exista oameni mai bogati, exista oameni cu nume„, a spus Ioan Mirescu.

Romii au adus discutiile cu primarul si in zona politica

Ma surprinde, domnule primar, la dvs. aveti o doctrina in partid, acea doctrina nu se gaseste in discutiile cu un om de afaceri„, i-a spus Ioan Mirescu lui Nicolae Robu.

In incheierea intalnirii, primarul Nicolae Robu a sintetizat concluziile: „1. Primaria continua executia silita, 2. Primaria continua toate procesele, 3. Domnul Carpaci pune la dispozitia primariei cu titlu gratuit pentru 2-3 ani acea cladire pana primaria construieste corpul nou, iar consiliul local decide in acest sens, 4. Eu insist ca dvs sa va angajati sa solicitati proprietarilor de cladiri care au o arhitectura distonanta cu arhitectura Timisoarei sa aduca acele cladiri la o forma in armonie cu arhitectura Timisoarei. Doar sa va angajati, nu sa schimbati dvs”.

Nicolae Robu s-a angajat in fata romilor sa intocmeasca un proiect de hotarare prin care copiilor de tigani sa le fie asigurate rechizite si toate cele necesare daca vin la scoala.

Practic, concluzia certa este una: Carpaci pune la dispozitie cladirea in care a functionat o parte din spital cu conditiile ca Primaria Timisoara sa faca reparatii acolo si sa o foloseasca doar in scop medical. 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Ei bine, abia acum ma simt cu adevarat mandru ca sunt timisorean. Cand l-am vazut pe carpaci in sala consiliului local al timisoarei, la invitatia reprezentantului meu, robu, a crescut inima in mine de mandrie ca sunt concitadin cu acesti „domni”. Iar cand am aflat ca carpaci ne face si un favor, deja imi vine sa numesc o strada in Timisoara cu numele lui. Poate chiar sa punem un bust al lui carpaci intr-o piateta. Mare om acest carpaci, si mare caracter. el este cel care ajuta Timisoara in vremurile astea de restriste. Si ii multumesc si primarului pentru ca in sfarsit acorda acestei familii (carpaci) atentia pe care o merita, adica ii pofteste la discutii tocmai in sala Consiliului Local Timisoara. Minunat. Chiar au luat-o razna astia cu politica lor. Dar, ma rog, ce alte doleante ale cetatenilor urbei mai indeplineste acest carpaci? Este ca un fel de „pestisor de aur” pentru noi. Daca il roaga robu frumos, atunci „pestisorul de aur” indeplineste?

  • Robu i-a chemat in primarie ca sa discute deoarece este un om cu prea mult bun simt. Nu aveau ce cauta acolo 🙂

   • Adevarul este ca Robu e prea om cu ei!!! Dar ma bucur ca avem asa un primar de calitate buna

  • Rromii niciodata n-au de dat bani, numai de luat :)) Ia-le banii Robu, ca sunt ai primariei, ai Timisoarei, nu ai lor !!!!!!

 2. Locul unde trebuia sa se intalneasca primarul Timisoarei cu acest carpaci este sala de judecata. Doar robu poate sa gandeasca sa invite pe carpaci la „negocieri” in primarie.

 3. A fost o demonstratie de forta foarte buna! I-a intrebat omeneste, desi nu merita, iar aroganta si nesimtirea lor de infractori justifica toate masurile contra lor (care trebuiau luate si pana acum, dar deh, Ciuhandu&Co preferau sa stea altfel de vorba cu ei, ca intre prieteni). Se vede ca se poate!

 4. ar fi interesant cit plateste fiscului ptr proprietatile sale…si de unde banii…ca fiscul sare la bunii platnici,nu?

 5. Inca o data s-a umplut de penibil idiotul. S-a pus sa vorbeasca inainte fara sa consulte si el vreun jurist. L-a linistit Carpaci in 5 minute pe cel care pana ieri era tare in clantza.

 6. Nu inteleg de ce nu se declanseaza cercetarea dosarelor judecatoresti sau administrative de restituire daca in doua cauze (cea a gradinitei cu doua cladiri expuse in articol si in cazul terenului din str munteniei 47 pe care l-am relatat eu) s-a dovedit in mod definitiv ca aceasta familie Carpaci Vladimir s-a folosit de acte false. Metoda de lucru este similara „modus operandi”Ce le trebuie mai mult pentru a incepe o cercetare corecta si completa?
  De ce nu se incearca a o identifica pe nemtoaica? Procedura aceasta se poate face in citeva zile prin INTERPOL.

  • raspund cu o intrebare: de ce timisoara si nu cluj, bucuresti sau… craiova?

 7. ANAF-ul doarme? Cum justifica romii banii pe care ii detin? Noi, cei de rand trebuie sa justificam fiecare leut. Ei?

 8. eu am o solutie pentru ei, cianura sau glont in cap !

  • Cockteil Molotov!

 9. De mai multi ani aud ca centrul Timisoarei a devenit zona a tiganilor, a clanurilor. Cred ca poate Robu sa faca ce-o vrea, dar e cam tarziu pentru ca aia-s proprietari acum. Timisoara nu-i Cugir, Blaj ori Fagaras, orase mai mici si-n care s-ar fi putut petrece astfel de lucuri fara sa ne doara prea mult. Pacat de orasul ala ca avea o reputatie buna! Pacat de timisoreni care-s oameni faini!

 10. Fir ar ai Dracului de tigani hoit ii caracterizează !! Rusineeeeeeeeeeee !!! Molotov in capul lor !

 11. Este ultragiant cu tiganii astia !!!!