Noutati :

Vizite la nivel inalt la Universitatea Politehnica Timisoara. Doi ambasadori si un rector au fost oaspetii Politehnicii, in aceeasi zi

4 iulie, 2013 - 10:47 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

Ambasadorul Republicii Macedonia si rectorul Universităţii pentru Stiinta si Tehnologia Informatiei „Sf. Apostol Pavel” din Ohrid au discutat termenii unei viitoare cooperari. Ambasadorul Austriei a fost prezent pentru a inmana o importanta distinctie.

Ambasadorul Republicii Macedonia si rectorul Universitatii pentru stiinta si Tehnologia Informatiei „Sf. Apostol Pavel” din Ohrid au discutat termenii unei viitoare cooperari. Ambasadorul Austriei a fost prezent pentru a inmana o importanta distinctie.

Ambasadorul Republicii Macedonia, E.S. Dl. Pande Lazarevski  si rectorul Universitatii pentru Stiinta si Tehnologia Informatiei „Sf. Apostol Pavel” din Ohrid, dl  Ninoslav Marina, au vizitat vineri, 28.06.2013, Universitatea „Politehnica” din Timisoara.  Scopul intrevederii a fost discutarea termenilor unei viitoare cooperari intre cele doua universitati.

Delegatia a fost intâmpinata de Rectorul Universitatii „Politehnica”, prof. dr. ing. Viorel Aurel serban si de prof. dr. ing. Marius Oteșteanu, prorector. La intâlnirea de lucru au mai participat si Decanul Facultatii de Electronica si Telecomunicatii, prof. dr. ing. Ivan Bogdanov, precum si Prodecanul Facultatii de Automatica si Calculatoare, prof. dr. ing. Radu Emil Precup.

Pe parcusul intrevederii au fost trasate coordonatele viitoarei colaborari dintre cele doua universitati. Acordul cadru de cooperare vizeaza mobilitatea cadrelor didactice universitare, mobilitatea studentilor si sprijinirea reciproca in demersurile de cercetare stiintifica, in domenii precum cyber security, information theory, graph theory, cloud computing, crowd monitoring, financial engineerin, robotics. Expertiza cadrelor didactice din UPT in ariile de interes mentionate si experienta programului cu predare in limba engleza „Politehnica International”  recomanda Universitatea „Politehnica” din Timisoara ca partener ideal pentru o colaborare fructuoasa.

Tot vineri 28.06.2013, la orele 18:00, Universitatea „Politehnica” din Timisoara a gazduit in Sala Mare a Senatului, ceremonia de decernare a Crucii de Onoare pentru stiinta si Arta a Republicii Austria doamnei prof. univ. dr. Roxana Nubert. Distinctia a fost inmânata de Ambasadorul Republicii Austria la Bucuresti, Michael Schwarzinger, in prezenta reprezentantului minoritatii germane in Parlamentul României, Karl Singer, a consulului Republicii Federale Germania la Timisoara, Klaus Olasz, a colegilor de la Universitatea de Vest din Timisoara si a reprezentantilor conducerii Universitatii „Politehnica” din Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...