Vizita Surgical Review Corporation din Statele Unite ale Americii la Spitalul Premiere – REGINA MARIA reconfirma pozitionarea spitalului la nivelul celor mai ridicate standarde oferite in domeniul serviciilor medicale

Spitalul Premiere din Timișoara, parte din Rețeaua de Sănătate Regina Maria, desemnat în luna iunie a anului trecut Centru de Excelență în chirurgia ortopedică și Centru de Excelență în tratarea multidisciplinară a endometriozei, a încheiat inspecția Surgical Review Corporation (SRC) din Statele Unite ale Americii.

SRC este o organizație nonprofit care are ca obiectiv siguranța pacienților si care, prin acreditările pe care le acordă, certifică calitatea serviciilor și siguranța actului medical.

Unitățile medicale trebuie să îndeplinească o serie de cerințe specifice pentru a primi recunoașterea ca centru de excelență. Centrul acreditat trebuie să aibă un număr minim de intervenții efectuate anual, să aibă stabilit și documentat circuitul complet al pacientului încă din faza de preinternare, apoi din perioada șederii în spital și ulterior de urmărire periodică. Sunt evaluate protocoalele medicale și posibilele complicații postoperatorii. Sunt urmărite îndeaproape dezvoltarea personalului prin cursuri de specializare, programul de educare al pacienților și evaluarea continuă a calității actului medical prin colectarea periodică a datelor și analiza rezultatelor.

Spitalul Premiere a obținut statutul de Centru de excelență în urma unui amplu și riguros proces de evaluare al circuitelor, ghidurilor și protocoalelor folosite de către echipele medicale ale spitalului care atestă standardul ridicat al serviciilor medicale și expertiza medicilor.

 

În cadrul vizitei, reprezentantul SRC a evaluat toate zonele implicate în îngrijirea pacienților, de la zona de ambulator, internare, tratament, spitalizare, inclusiv cele chirurgicale. Au fost evaluate sălile de operație, secția de terapie intensivă, unitatea de îngrijire pre și post anestezie, saloanele pentru pacienți. Inspectorul a asistat la realizarea intervențiilor chirurgicale și a evaluat echipamentele, instrumentarul și materialele utilizate, a discutat și evaluat pașii de lucru, a monitorizat respectarea în dinamică a standardelor și procedurilor implementate conform cerințelor SRC.

Suntem mândri să oferim această acreditare Spitalului Premiere pentru angajamentul său de a promova și de a oferi servicii medicale de calitate pentru toți pacienții. Atât departamentul de ortopedie și traumatologie, cât și cel de management multidisciplinar al endometriozei oferă cel mai înalt nivel de îngrijire, comparabil cu centrele internaționale.” a declarat Cindy Vanderhoff, Senior Manager Clinical Quality & Compliance, SRC

 

Centrul de Excelență în Chirurgia Ortopedică din Spitalul Premiere este prima și singura unitate care tratează întreaga gamă de probleme ortopedice acreditată de comisia SRC în Timișoara

Spitalul Premiere din Timișoara este specializat în proceduri ortopedice minim invazive, cu expertiză în procedurile de endoprotezare de șold și de genunchi, în medicina sportivă și în îngrijirea multidisciplinară a tumorilor osoase. Departamentul oferă și asistență de urgență 24/7 pentru nevoile acute ale pacienților.

Prof. univ. Dr. Radu Prejbeanu este coordonatorul echipei multidisciplinare și este unul dintre cei mai recunoscuți chirurgi ortopezi din țara noastră. A primit recunoașterea ca fiind chirurg de excelență în chirurgia ortopedică, certificare acordată de SRC anul trecut. A realizat peste 6000 de endoprotezări în ultimii 20 ani și are experiență semnificativă în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor oncologice osoase și în traumatologia sportivă.

Suntem extrem de mândri că în Spitalul Premiere reușim să oferim pacienților soluții de tratament la standarde internaționale, iar acreditarea SRC reflectă dăruirea întregii echipe în obținerea celor mai bune rezultate pentru pacienții noștri.

Acreditarea ca centru de excelență în ortopedie nu este oferită oricărui spital sau centru medical. Există un proces amplu prin care se analizează experiența echipei, istoricul cazuisticii și numărul de intervenții realizate care trebuie să ajungă la cateva sute pe an. În Spitalul Premiere pe secția de ortopedie depășim 1.000 intervenții pe an.” Prof. univ. Dr. Radu Prejbeanu, chirurg de excelență în ortopedie

Endo Institute – primul și singurul centru de excelență în diagnosticul și tratamentul endometriozei din România, cu două acreditări internaționale

Endo Institute este primul centru de management al endometriozei acreditat de European Endometriosis League (EEL) și Surgical Review Corporation (SRC). Aceaste recunoașteri internaționale au în spate o echipă medicală supraspecializată, un număr impresionant de pacienți tratați și un nivel ridicat de îngrijire a pacientului.  

Dr. Voicu Simedrea, fondatorul Endo Institute, a fost certificat și recunoscut la nivel internațional pentru reușitele sale obținute în tratamentul chirurgical al endometriozei. Certificarea de chirurg de excelență în ingrijirea multidisciplinară a endometriozei, oferită anul trecut de către SRC, demonstrează încă o dată calitățile excepționale ale Dr. Voicu Simedrea în tratarea pacientelor cu endometrioză.

Un centru de excelentă presupune ani de zile de experiență în diagnosticul și tratamentul endometriozei, iar performanța este certificată prin rezultatele net superioare cu privire la calitatea actului medical, rata scăzută de complicații sau recidive. Avem peste 30 de medici din 10 specialități medicale și fiecare specialitate implicată în managementul acestei boli este o parte semnificativă din ceea ce reprezintă soluția integrată pentru fiecare pacienta în parte. Peste 5000 de paciente au fost tratate în cadrul Endo Institute și am efectuat peste 3000 de intervenții chirurgicale.

Endometrioza este o boală grea și vreau să subliniez complexitatea managementului endometriozei și necesitatea unei îngrijiri oferite într-un cadru multidisciplinar, cu medici specializați pe o anumită disciplină.” Dr. Voicu Simedrea, medic primar obstetrică-ginecologie, chirurg de excelență în endometrioză

Spitalul Premiere oferă servicii medicale la cele mai ridicate standarde internaționale având ca obiectiv tratarea pacienților în Timișoara. Oferind acces la asistență medicală înalt specializată în România, pacienții nu mai sunt nevoiți să apeleze la clinici din străinătate.

 

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...