Noutati :

Vizita importanta la CCIAT. S-au pus bazele unei colaborari economice intre Mexic si Timis

9 noiembrie, 2016 - 02:47 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Reprezentantii Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis au primit vizita Ambasadorului Mexicului, pentru a discuta despre relatia economica dintre cele doua tari si pentru a ajuta mediul de afaceri sa aiba legaturi mai puternice.

„Misiunea mea, ca ambasador al Mexicului, este sa intaresc relatiile economice dintre Mexic si Romania, si in mod deosebit cu judetul Timis. Aici sunt sectoare foarte importante uin tehnologie, automotive si multe altele. De asemenea, sunt foarte incantat ca avem colaborarea cu domnul Adrian Badescu, consulul nostru onorific in regiune. Pentru a imbunatati relatiile dintre Mexic si Timisoara, avem de lucru. Trebuie sa stabilim contracte, interesul exista deja, dar trebuie sa facem pasi concreti pentru a apropia agentii economici in mod direct. Exista relatii in domeniul comertului si in automotive. Este unul dintre sectoarele care in judetul Timis este extrem de important. Deocamdata cifrele sunt mici, trebuie sa lucram mai mult pentru a avea rezultate mai bune de ambele parti. Pentru asta ne bazam pe colaborarea cu Camera de Comert si, intr-un viitor apropiat, cu consulul nostru”, a declarat Excelenta Sa, ambasadorul Mexicului in Romania, José Arturo Trejo Nava.

Intalnirea cu ambasadorul Mexicului face parte din strategia Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis de a promova produsele romanesti in tarile extra-comunitare. Iar in urma intalnirii de lucru, au si fost stabilite cateva evenimente in comun.

ambasador-mexic-cciat

„Pentru Camera de Comert a fost o zi foarte importanta, datorita faptului ca, asa cum stiti deja, Camera de Comert are o strategie, de la inceputul anului 2016, de a promova produsele romanesti pe pietele extra comunitare. De aceea, aceasta intalnire cu excelenta sa nu a fost doar o intalnire protocolara, ci una de lucru. Am reusit sa programam cateva evenimente pentru anul viitor, suntem la organizarea unui seminar, o delegatie din Mexic va fi prezenta aici cu oameni de afaceri,pentru a incerca sa stabilim relatii de colaborare la nivel economic. Asa cum spunea si domnul ambasador, comertul international nu exceleaza. Am discutat si despre propunerea unei expozitii numita ” Zilele Mexicului in Timis”. Anul viitor n-o sa putem sa realizam acest eveniment, dar o sa lucram la el pentru 2018. In acest context, cred ca intalnirea noastar a fost foarte importanta pentru noi, Camera de Comert, dar si pentru mediul de afaceri din judetul Timis. Nici firmele noastre nu sunt pe pietele Mexicului, si nici invers. Daca nu avem sprijinul misiunilor diplomatice pentru a reusi sa aducem investitii straine si pentru a promova produsele romanesti, nu se va intampla nimic”, a spus Florica Chirita, directorul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

Din delegatia care a vizitat Camera de Comert au facut parte si consulul Mexicului la Bucuresti, Martin Borrego Llorente, dar si viitorul consul onorific al Mexicului la Timisoara, Adrian Badescu. Iar cu totii si-au aratat interesul si au promis ca isi vor da concursul pentru ca relatiile economice dintre mediul de afaceri timisean si cel din Mexic sa fie unele cat mai bine inchegate.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...