Noutati :

Vizita importanta la CCIA Timis, din partea unei delegatii din Tunisia

5 martie, 2019 - 12:53 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Intalnire de lucru deosebit de importanta, la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis. Reprezentantii institutiei au primit vizita unei delegatii condusa de ambasadorul Republicii Tunisia in Romania, Raja JHINAOUI BEN ALI.

”Este prima mea vizita la Timisoara si sunt extrem de bucuroasa de primirea calduroasa pe care mi-a facut-o Camera de Comert din Timis. Principalul scop al vizitei este consolidarea relatiilor economice si de colaborare intre Tunisia si Romania si sa consolidam o colaborare descentralizata. Dorim sa punem fata in fata organismele de sprijin ale antreprenorilor, sa identificam domeniile de interese si sa organizam misiuni economice in tarile noastre. De asemenea dorim sa organizam un forum economic, un eveniment complex la Timisoara. Ne-am propus sa dam o noua dimensiune conventiei de colaborare semnata de CCIAT si cea din Sousse, semnata in urma cu cativa ani”, a declarat ambasadorul Tunisiei la Bucuresti, Raja JHINAOUI BEN ALI.

Scopul vizitei a fost unul de identificare a oportunitatilor de afaceri si investitii in Tunisia si Romania.
S-a convenit la o agenda de lucru comuna pentru anul acesta, care prevede participarea firmelor timisene la un forum economic organizat de Ambasada Tunisiei si CCIR la Bucuresti, in luna aprilie, dar si organizarea, la Timisoara, in toamna acestui an, a unui eveniment similar complex, sub genericul „Ziua Tunisiei la Timisoara”, care sa cuprinda un forum economic, intalniri B2B, expozitie de produse tunisiene si un eveniment cultural. Totodata, s-a discutat despre reactivarea conventiei de colaborare semnata in 2008 de catre CCIA Timis si CCI Sousse, document care sa constituie cadrul formal de organizare a unor misiuni economice si schimburi de delagatii intre firme din jud. Timis si regiunea Sousse.

”Suntem onorati sa avem astazi vizita doamnei ambasador si credem ca vizita de astazi nu este una protocolara, ci una de lucru. in semestrul doi o sa organizam o zi a Tunisiei, zi in care va avea loc un forum de afaceri, intalniri, de ce nu chiar si o infratire a oraselor, insa aici trebuie sa-l convingem pe domnul primar sa se infrateasca cu Sousse. Cu acest oras avem deja un protocol de colaborare, am fost cu o delegatie de afaceri acolo si sunt convinsa ca si oamenii de afaceri din Sousse vor fi interesati de judetul Timis. Am prezentat in cateva cuvinte economia judetului Timis, am prezentat si activitatea Camerei de Comert si rezultatul a fost ca in noiembrie se va intampla la Timisoara ce se va intampla in aprilie la Bucuresti, adica un forum de afaceri, o expozitie, un eveniment de mare anvergura, care se termina bineinteles cu o gala”, spune Florica Chirita, presedintele executiv al CCIAT.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...