Noutati :

Vizita din Kazahstan, la Camera de Comert Timis. Oamenii de afaceri, asteptati la discutii!

16 februarie, 2016 - 02:37 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Aflat intr-o vizita oficiala in judetul Timis, ambasadorul Republicii Kazahstan din Romania, Daulet Batrasev, vine la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis. Excelenta se va adresa firmelor interesate in a dezvolta relatii de afaceri cu omologi din Republica Kazahstan cat si pentru a explica conceptul de „Drum al matasii”.

„Drumul Matasii” este un proiect care are rolul de a facilita relatiile comerciale dintre Europa si Asia, prin imbunatatirea legaturilor politice si economice, dezvoltarea infrastructurii de transport si reducerea barierelor din calea comertului si a investitiilor. Romania ar urma sa fie una dintre tarile prin care va trece Drumul Matasii, conform celor mai recente planuri ale initiatorului acestui proiect, Guvernul chinez.

La inceputul acestui an, Ambasadorul Republicii Kazahstan in Romania a declarat ca prioritatile pentru 2016 sunt dezvoltarea relatiilor economice bilaterale si cooperarea dintre camerele de comert din cele doua tari, in sectoare specifice, cum ar fi transporturile si telecomunicatiile, sectorul energetic si industriile adiacente.

Republica Kazahstan este cel mai important partener al Romaniei din Asia Centrala, schimburile comerciale dintre cele doua state fiind, la nivelul lunii septembrie 2015, in valoare de 885,85 milioane euro. Exporturile Romaniei s‐au ridicat la valoarea de 35,89 milioane euro iar importurile la 849,96 milioane euro.

In contextul in care Republica Kazahstan ar putea sa devina centru regional de tranzit pentru „noul drum al matasii” si avand in vedere proiectele de diversificare economica ale Republicii Kazahstan, mai multe firme locale si-au exprimat dorinta de a participa la eveniment si, in acest sens, au transmis prezentari ale firmei si interesul de colaborare cu Republica Kazahstan.

Astfel, vineri, 19 februarie 2016, cu incepere de la ora 16, la sediul CCIAT din Piata Victoriei nr.3, va avea loc intalnirea conducerii CCIAT si a reprezentantilor comunitatii de afaceri timisene cu E.S. Ambasadorul Republicii Kazahstan in Romania.



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...