Noutati :

Vizita de lucru itineranta a Presedintelui CCIA Timis a continuat la Viena

24 mai, 2022 - 07:14 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. În cursul zilei de ieri, 23 mai, Președintele CCIA Timiș, Florica CHIRIȚĂ, a avut o întrevedere cu doamna dr. Kasia GRECO, Vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a Vienei.

Discuțiile au vizat consolidarea colaborării între Austria și România, în beneficiul comunității de afaceri din ambele părți. „Austria și România, ţări cu relaţii economice tradiţionale, oferă oportunităţi numeroase, în multe domenii de activitate, dar este nevoie de o mai bună conectare a celor două comunităţi de afaceri, astfel încât potenţialul pieţelor menţionate să fie valorificat într-o mai mare măsură”, a declarat Președintele CCIAT.

Urmarea propunerilor de cooperare formulate de CCIA Timiș, a fost convenită o agendă de lucru care cuprinde organizarea, atât la Timișoara cât și la Viena, de conferințe tematice și forumuri de afaceri pe domenii de activitate, precum: medical, energie verde, protecția mediului, managementul deșeurilor, altele.

În calitatea CCIAT de partener oficial în România al Programului EIT Climate Kic, s-a convenit ca una din conferințele tematice să fie dedicată programului Virtual Power Plant, cel mai mare program de recunoaștere a eficienței energetice din Europa Centrala și de Est, testat printr-un proiect pilot în Județul Timiș.

Totodată, partea austriacă a propus realizarea conceptului “Shop-in-Region”, implementat cu succes la Viena și Budapesta, prin replicarea acestuia în Timișoara.

***

Informații suplimentare la tel. 0722 503138, e-mail: [email protected], Rodica Olinic – consilier Relații Publice.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...