Noutati :

Vizita de la Bucuresti pentru reamenajarea malurilor Begai si pentru extinderea strazii Closca la 4 benzi. Vin si banii?

12 mai, 2011 - 05:23 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Primaria Timisoara a primit astazi o vizita de la Bucuresti pentru trei proiecte depuse spre finantare, printre ele fiind si reamenajarea malurilor Begai si extinderea strazii Closca.

Reprezentantii primariei spun ca aceasta este ultima etapa inaintea semnarii contractelor de finantare.
Malurile Begai vor semana cu cele ale marilor rauri din capitalele europene. Vor fi reabilitate aleile pietonale, se vor face piste pentru biciclete si cele 9 statii pentru vaporasele care au ajuns atat de controversate. Mai mult, timisorenii care nu au bicicleta vor putea sa inchirieze de la cele aproape 10 statii ce vor fi amenajate pe malurile canalului. Nu vor lipsi nici fantanile cu apa potabila, gradenele sau terasele belvedere, bancute din lemn, mese de sah, sezlonguri si multe altele. Toate vor fi gata in termen de 3 ani de la semnarea proiectului cu bani europeni. Valoarea acestuia este de 51,6 milioane de lei, dintre care 80% vin de la Comisia Europeana.

Potrivit celor din Primaria Timisoara, „in paralel se lucreaza la ultimele detalii privind caietul de sarcini privind achizitia de vaporetto. Acestea vor avea intre 50 si 60 locuri. Licitatia pentru achizitia de vaporetto va fi demarata dupa ce va fi semnat contractul de finantare”, se arata intr-un comunicat emis de Primaria Timisoara.

Modernizarea strazii Closca si largirea la 4 benzi este un alt proiect care asteapta semnatura de la Guvern.

Este vorba despre sectorul cuprins intre bulevardul Cetatii si strada Ovidiu Balea.

Valoarea proiectului este de 14 milioane de lei, dintre care Primaria Timisoara va plati aproape 500.000.

Odata cu cele doua proiecte se va mai semna si contract pentru realizarea unui sistem de informare si comunicare facil pentru cetateni.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...