Viva Magenta este culoarea anului 2023

A fost anuntata culoarea anului 2023: Viva Magenta, o nuanta intre albastru si rosu, si asa cum a definit-o criticul de la New York Times Jason Farago, „o nuanta saturata aproape de fucsia, cu siguranta nu organica, dar nici electrica”.

Timp de aproape 25 de ani, compania Pantone, care stabileste unele dintre cele mai recunoscute standarde coloristice, a avut drept sarcina sa aleaga o nuanta care, conform analizei sale transdisciplinare extinse a nuantelor proeminente din arta, moda, design si nu numai, nu surprinde pur si simplu spiritul actualitatii, asa-numitul zeigeist, ci da tonul pentru anul care vine.

Dupa albastrul stins din 2020, dupa doua nunante de gri si galben in 2021 si nuanta stralucitoare Very Peri de anul acesta, Pantone s-a hotarât la aceasta nuanta „indrazneata” de rosu carmin pentru 2023.

Este curajoasa, neinfricata, infatiseaza optimism si bucurie – si stim ca toti avem mare nevoie de asta”, spune Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Color Institute.

Mai multe AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.