Noutati :

VisionX, echipa de studenti de la UPT, in drum spre premiul de 100.000 de dolari, la un concurs organizat de Microsoft. Pun diagnostice cu o aplicatie uimitoare

4 mai, 2018 - 08:32 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. VisionX, echipa de patru studenti de la Facultatea de Automatica si Calculatoare a Universitatii Politehnica Timisoara (Stefan Iarca, Bogdan Bercean, Cristian Avramescu, Andrei Tenescu), care, la sfarsitul lunii februarie 2018 castiga Marele Premiu al competitiei Big Idea Challenge organizata de Microsoft, in valoare de 3.000 de dolari, merge mai departe spre premiul de 100.000 de dolari al concursului Imagine Cup Global Competition 2018, organizata tot de Microsoft.

Daca la Big Idea Challenge au castigat Marele Premiu prezentandu-si ideea de proiect si de afacere, acum ei au pus in practica proiectul si l-au inscris in etapa nationala a concursului Imagine Cup Global Competition 2018.

Practic, sistemul creat de studentii UPT analizeaza cu ajutorul inteligentei artificiale radiografiile, le compara cu cele circa 200.000 aflate in baza de date, iar pe baza unui algoritm creat de echipa VisionX pune diagnosticul. Cu alte cuvinte, ei au creat o aplicatie in care se introduce radiografia in format electronic, aceasta este analizata cu ajutorul unor algoritmi de inteligenta artificiala creati de ei, iar rezultatul este afisat automat sub forma unei liste de diagnostice posibile, fiecare cu probabilitatea respectiva, si a unei harti a zonelor de anomalii.

Momentan se pot analiza doar radiografiile pulmonare, dar echipa lucreaza la crearea algoritmilor pentru toate zonele corpului.

Aplicatia este disponibila online, in mod gratuit, la adresa visionx.azurewebsites.net.
Daca va castiga etapa nationala a Imagine Cup de la Microsoft, echipa VisionX va participa la faza pe Europa Centrala si de Est, de unde primele patru echipe clasate se califica la etapa mondiala, unde marele premiu este in valoare de 100.000 de dolari.

Intre timp, echipa a mai castigat Trofeul Morpheus Cup, a carui finala a avut loc la Paris (premiu insotit de un voucher in valoare de 1.000 de dolari), si la Budapesta, la concursul Startup Campus Innovative Idea Battle, unde si-au castigat ”biletul” pentru Conferinta Pioneers de la Viena, unde vin startup-uri inovative din toata lumea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...