Visezi la o casa de vacanta perfecta? Iata idei pline de fantezie de la elevii de la Arte Plastice din Timisoara. FOTO!

TIMISOARA. Pentru multi dintre noi, casa de vacanta reprezinta un vis ravnit, deja implinit sau trecut pe lista lucrurilor pe care ni le dorim extrem de mult. Tocmai pentru ca aceste case de vacanta au o importanta din ce in ce mai mare in viata unei familii moderne, dar si pentru ca permit o expirmare libera a unor concepte arhitecturale inovatoare, ele au fost alese ca tema pentru expozitia de final de semestru a clasei a XI-a de design ambiental de la Liceul de Arte Plastice din Timisoara.

Expozitia se afla la cea de-a V-a editie, tema caselor de vacanta fiind reluata de trei ori de-a lungul timpului. La actuala expozitie participa 8 elevi, cu planse si machete realizate la scara 1:50.

Cat despre tema aleasa, profesorii au plecat de la ideea ca elevii sunt familiarizati cu aceastea, fie pentru ca parintii au deja o casa de vacanta, fie pentru ca au avut ocazia sa fie musafiri in cele ale prietenilor sau ale rudelor. Pornind de aici, le-a fost usor sa-si imagineze ce imbunatatiri ar aduce unei case de vacanta sau cum ar arata una ridicata de ei, din temelii.

“ Este o tema care le ofera multa libertate. Am ales-o pentru ca ei intra acum in perioada de specializare, dupa ce au studiat materiile cu profil general. Legatura intre elevi si casele de vacanta este una mai calduroasa, mai accesibila, mai sincera. Abordarea lor tine de contemporaneitate, de tendintele la moda in lume. Sunt lucrari curajoase, le-am dat acordul pentru volume deosebite, cu conditia ca acestea sa fie realizabile”,  explica prof. Dragos Lazarescu .

Machetele sunt realizate din matrialele folosite in mod curent pentru astfel de proiecte, fara interventii pe calculator sau cu ajutorul unor ustensile speciale. Casele prezentate sunt amplasate la mare, la munte, la sat , dar in niciun caz in sau la marginea oraselor.

Lucrarile vor ramne expuse in Galeria de Arta de la Bastion pana vineri, 23 ianuarie, intre orele 12-16.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...