Vioara Stradivarius la care a cantat insusi Paganini in 1792 va fi in concert la Timisoara. Eveniment unic la Palatul Cultural Sigismund Szana

TIMISOARA. Un eveniment de mare tinuta este organizat la Timisoara in sala de marmura a Palatului Cultural Sigismund Szana, sambata.

Este vorba despre un concert de vioara Stradivarius ex – Ernst din anul 1729, sustinut de Razvan Stoica, unul dintre cei mai buni violonisti ai lumii, care va interpreta la aceeasi vioara la care a cantat insusi Paganini in anul 1792, la Paris.

Totodata va fi lansat si un CD special intitulat „Stradivarius: The Virtuoso Legacy”, care va contine interpretari remarcabile ale muzicii clasice pentru vioara si pian, avandu-i ca protagonisti pe Razvan Stoica la vioara si Andreea Stoica la pian, artisti valorosi recunoscuti la nivel international.

Concertul se va desfasura in 9 martie, de la orele 19.00, la Palatul Sigismund Szana din Timisoara, de pe str. Episcop Augustin Pacha, nr. 1.

Detalii despre eveniment AICI.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.