Noutati :

Vinto, desemnat ca fiind unul dintre cele mai bune restaurante din Romania, conform clasamentului intocmit de prestigiosul ghid Gault & Millau

23 mai, 2018 - 11:44 AM
Autor: Redactie      
Categorie: life
1

Ghidul internațional Gault & Millau, primul standard gastronomic ce a evaluat restaurantele românești din perspective de calitate, creativitate şi autenticitate, notează patru restaurante timişorene în paginile sale.

Interesaţi de experiența gastronomică, de calitate, de servicii și ambient, au venit în restaurant şi au degustat preparate din meniu, precum un client obișnuit. Nimeni nu ştia, de fapt, că printre cei care au călcat pragul localurilor, se aflau adevăraţii cunoscători care analizează standardele şi cultura gastronomică la cel mai înalt nivel – reprezentanţii Gault & Millau. Aşa s-a întâmplat şi în cazul restaurantului timişorean Vinto din zona Pieței Unirii, localul care a primit cel mai mare punctaj din Banat. Vinto a primit 11,5 puncte și o bonetă, un element specific ghidului. Conform criteriilor de selecţie riguroase, Gault & Millau acordă restaurantelor un punctaj între 0 şi 20 în urma unei vizite incognito, în care membrii juriului țin cont de experiența completă a unei vizite în restaurant. În România, cel mai mare punctaj obținut a fost de 15 puncte și 3 bonete.

La Vinto, atenția la detalii este extrem de importantă. În bucătărie folosim cele mai bune ingrediente, nu folosim semi-preparate și gătim totul pe loc. Selecția de vinuri conține etichete renumite, altele în exclusivitate, dar și multe povești în urma vizitelor în crame. Muzica este atent selectată, luminile la interior sunt o compoziție artistică, toate aceste elemente construiesc ambientul, iar acesta este dedicat clientului. Căutăm ca fiecare secundă petrecută la Vinto, să fie una plăcută și memorabilă”, declară Mihai Lambrino, proprietarul restaurantului clasat în topul Gault & Millau.

Localul clasat în topul celor mai bune restaurante din România fost amenajat într-o veche cramă ce datează din anii 1800. Restauratul în stil eclectic istoricist, restaurat de designerul Mihai Lambrino împreuna cu soția sa, Codruţa Lambrino, actualii proprietari ai restaurantului, se face remarcat printr-un stil arhitectural de influenţă clasicistă şi prin micile detalii precum bosajele sau decoraţiunile ce se pot observa şi azi. Localul a fost renovat în urmă cu doi ani, fiind păstrată amprenta autentică prin care impresionează. În ceea ce priveşte bucătăria şi preparatele din meniu, localul are în spate o adevărată călătorie culinară pe care cei doi au întreprins-o pentru documentare, înainte de a-l deschide. Meniul de vinuri este impresionant, însumând o selecție de 230 de vinuri, realizată de cei doi pe parcursul a 6 ani, iar 49 din ele pot fi degustate la pahar.

Prima ediție a ghidului Gault&Millau a inclus 141 de localuri – 90 de restaurante și 51 de POP-uri din 6 orașe (București, Cluj, Timișoara, Oradea, Sibiu, Brașov).
Conceptul Gault & Millau iniţiat de cei doi fondatori, de profesie jurnalişti, Christian Millau și Henri Gault, prin stilul unic al recenziilor şi curiozitatea lor au început o adevărată revoluție gastronomică în Franţa, în urmă cu 50 de ani. Aceştia au hotărât să lanseze un ghid independent al restaurantelor, iar astăzi, Gault & Millau reprezintă un punct de referință în gastronomie pe toate continentele.
În clasamentul Gault & Millau, pe Timişoara, în topul clasamentului se află Vinto, urmat de restaurantul Caruso, Casa Antinori şi Merlot.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Felicitari celor doi! Este cu siguranta cel mai bun local din Timisoara, un loc de un rafinament aparte! As indrazni sa spun ca ar fi meritat un punctaj mai mare, dar probabil ca acesta este doar inceputul. Succes!