Vino si tu sa dai o mana de ajutor! Sute de voluntari asteptati sa coloreze 30 de case traditionale la Racovita, in Timis, in doar trei zile

Acasă în Banat: Împreună, ajutăm un sat! Puteți să vă înscrieți ca voluntar sau să faceți o donație pentru a sprijini înfrumusețarea satului Racovița, din județul Timiș.

Voluntarii mai au doar câteva zile la dispoziție pentru a se înscrie la unul din cele mai mari evenimente din Banat dedicate faptelor bune: Color the Village 2020.

În perioada 17-19 septembrie, satul Racovița din județul Timiș va prinde mai multă culoare datorită voluntarilor inimoși ce vor lucra aici 3 zile pentru a zugrăvi 30 de fațade tradiționale. Puteți să susțineți proiectul prin donații de bani sau de materiale, dar și venind efectiv să dați o mână de ajutor.

Înscrierile pentru cei care doresc să participe ca voluntari se pot face până în data de 31 august 2020 (inclusiv) pe site-ul proiectului: www.colorthevillage.ro.

Evenimentul pune pe primul loc siguranța publicului așadar, în contextul actual, toți participanții vor trebui să respecte o serie de reguli stricte stabilite în concordanță cu normele impuse de autorități.

Până în acest moment sunt 300 de voluntari înscriși, care vin din toată țara alături de noi să repare și să zugrăvească cele 30 de case din Racovița. Acest sat păstrează încă arhitectura tradițională a Banatului, un baroc rural absolut încântător. Acesta este motivul pentru care ne vom uni forțele să îi redăm puțin din strălucirea și frumusețea de odinioară. Trebuie să fim conștienți că numai prin mobilizarea comunității vom reuși să păstrăm identitatea Banatului, să o punem în valoare și să o lăsăm moștenire pe mai departe, a spus Radu Trifan, președintele Asociației Acasă în Banat.

Dacă doriți să susțineți renovarea celor 30 de fațade din comuna Racovița, județul Timiș, puteți să faceți și o donație către Asociația Acasă în Banat, cu mențiunea RACOVIȚA.

CIF 39329018, Adresa: sat. Valeapai, nr.134, comuna Ramna, județul Caraș-Severin

Donații în LEI: RO26BTRLRONCRT0P53069801

Donații în EURO: RO11BTRLEURCRT0P53069801

SWIFT/ BIC: BTRLRO22

PayPal: [email protected]

 

Asociația Acasă în Banat organizează a doua ediție a evenimentului Color the Village/Colorează Satul în localitatea Racovița, județul Timiș. Prima ediție a avut loc anul trecut în localitatea Eftimie Murgu, județul Caraș Severin.

Reprezentanții Asociației Acasă în Banat au ținut ca acest eveniment să se desfășoare și în acest an deoarece, pe lângă faptele bune, contribuie în mod real la sprijinul comunităților din Banat.

Proiectul este unic în România, cu un timp extrem de scurt de implementare și o mobilizare uimitoare a comunității locale și a voluntarilor.

Proiectul participă la Timotion 2020, așadar alergătorii pot susține Color the Village alergând și donând pentru acest proiect. De asemenea, proiectul se bucură în acest an și de sprijinul companiilor Policolor și Intel, al Fundației Comunitare Timișoara și al asociațiilor Banat IT și Alergotura.

Asociația Acasă în Banat a fost înființată în 2018 și își propune să păstreze patrimoniul cultural al regiunii Banat, să redea culoare satului bănățean, să redescopere adevăratele valori ale acestor locuri: oameni buni și gospodari, case frumoase și poveștile lor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...