Noutati :

Vino sa cumperi cadouri de Craciun pentru cei dragi si sa dai o mana de ajutor luptei impotriva cancerului la Timisoara. Copiii de la Liceul Ion Vidu te invita la un concert si o expozitie caritabila

3 decembrie, 2018 - 09:12 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Grupul de suport “VIOLETA”, al persoanelor diagnosticate cu cancer la san – apartinand Asociatiei ONCOHELP TIMISOARA, Grupul de Suport “CURCUBEUL” – al Asociatiei impotriva Cancerului, Asociatia Culturala RONDO si Colegiul National de Arta Ion Vidu din Timisoara lanseaza o invitatie la vernisajul expozitiei caritabile “PRIN ARTA, luptam impotriva cancerului”.
Expozitia va fi prefatata de un concert caritabil sustinut de catre elevii si profesorii Colegiului National de Arta Ion Vidu Timisoara.

Evenimentul va avea loc marti, 4 decembrie 2018, incepand cu ora 18,00, in sala de concerte “Mihai Perianu” a Colegiului National de Arta Ion Vidu din Timisoara.

Obiectele scoase la vanzare in cadrul expozitiei au fost realizate in timpul sedintelor de terapie prin arta, de catre persoanele diagnosticate cu cancer. Timisorenii pot astfel cumpara cadouri de Craciun pentru cei dragi si in felul acesta vor contribui la actiunea de strangere de fonduri pentru sustinerea viitoare a acestor activitati.

Misiunea Grupul de suport “VIOLETA” urmareste sa redea membrilor sai forta existentiala si autodeterminarea, extrem de importante in cresterea calitatii vietii. Intr-un astfel de grup intelegerea reciproca, trezirea sperantei, altruismul, imitarea corectiva, coeziunea de grup sunt mai puternice si mai importante decat interventia profesionala si detasata a terapeutului. Terapeutii s-au retras “in fundal”, fiind prezenti doar ca invitati, ca sfatuitori, conducerea grupului fiind asigurata de persoane diagnosticate cu cancer la san. Grupul de Suport “Violeta” pentru Persoanele Diagnosticate cu Cancer la San a fost infiintat in octombrie 2006, scopul fiind ajutorarea femeilor diagnosticate cu cancer la san.

Asociatia impotriva Cancerului a fost infiintata in 2009 si are ca scop lupta impotriva cancerului, sprijinirea si sustinerea post-terapeutica a bolnavilor de cancer si a apartinatorilor acestora, promovarea drepturilor fundamentale ale bolnavilor de cancer din Romania si sustinerea accesului neingradit, egal si nediscriminatoriu la metodele de preventie, tratament si ingrijire.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...