Noutati :

Vin manualele pentru clasele I si a II-a! Cand vor ajunge cartile pe bancile elevilor din Timis?

21 octombrie, 2014 - 12:40 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Abecedarul si manualul de Matematica pentru clasa I au ajuns deja in depozitul Inspectoratului Scolar Timis si pot fi ridicate de reprezentantii univtatilor de ivatamant. Criza manualelor pentru clasele primare este insa departe de a se fi incheiat, asta deoarece manualele care au ajuns in depozit sunt cele retiparite, nu cele noi.

In privinta manualelor noi pentru clasele I si II-a s-a ajuns in faza in care, pana miercuri, unitatile de invatamant trebuie sa centralizeze optiunile dascalilor pentru comenzile de manuale. Inspectoratul Scolar Timis a numit o comisie speciala pentru a se asigura ca nimeni nu exercita presiuni asupra cadrelor didactice in favoarea uneia sau a altei variante de manual.

„In ceea ce priveste comanda manualelor noi suntem intr-un calendar pe care ni l-a transmis ministerul si pe care, la randul nostru, l-am transmis fiecarei unitati de invatamant. Vom urmari modul in care se face selectarea acestor tipuri de manuale, transparenta in selectarea lor, accesul cadrelor didactice, pentru a cunoaste continutul fiecarui manual si pentru a ne asigura ca nu exista niciun fel de inadvertenta in selectarea manualelor. Aceasta etapa se va finaliza maine (miercuri- n.r.), urmand ca joi, la nivelul Inspectoratului Scolar sa se finalizeze centralizarea, iar vineri se va finaliza la nivel de tara. „ a declarat Aura Danielescu, inspector scolar general.

Pana in acest moment, din 146 de unitati de invatamant cu clase primare, din judetul Timis, 82 au finalizat comanda pentru noile manuale.

Intre timp, au sosit o parte din manualele retiparite dupa care vor invata copii de clasa I si a II-a pana la tiparirea celor noi.  Abecedarul si Matematica pentru clasa I se distribuie deja, au venit si toate manualele solicitate pentru invatamantul in limba sarba, o parte din cele de limba maghiara si sunt asteptate sa soseasca cele in limbile germana si romani.

Dupa ce noile manuale vor ajunge in scoli, cele retiparite vor putea fi folosite ca auxiliare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...