Vin manualele noi pentru clasele I si a II-a, in Timis. Cand ajung cartile si ce manual de baza lipseste dintre ele?

TIMISOARA. La mai bine de doua luni de la inceperea anului scolar, noile manuale pentru clasele I si a II-a ajung in depozitul Inspectoratului Scolar Judetean Timis. Asta nu inseamna insa ca elevii vor avea ocazia sa si invete din ele, inainte de sfarstiul acestui an, pentru ca manualele trebuie verificate. In plus, abecedarele lipsesc.


Conform reprezentantilor Inspectoratului Scolar Timis, un prim lot de manuale noi va ajunge in cursul zilei de marti in depozitul ISJ. In plus, Ministerul Educatiei a transmis o informare conform careia toate manualele comandate vor ajunge la destinatie intre 28 noiembrie si 15 decembrie.

„In momentul de fata incep sa soseasca manualele si in forma tiparita si in forma digitala pentru clasele I si II. Ele ar trebui sa soseasca pana in decembrie, cu exceptia abecedarelor, pentru care contestatiile continua si ele vor intarzia. Astazi soseste primul transport la sediul depozitului Inspectoratului Scolar, manualele vor sosi pe parcurs si vor fi distribuite unitatilor de invatamant. Speram ca, din ianuarie incepand, cu exceptia abecedarelor, toate celelalte manuale sa fie deja date”, a declarat Francisc Halasz, inspector scolar general adjunct.

Manualele care ajung in depozit trebuie controlate, pentru ca fiecare CD care insoteste manualul scris sa poata fi utilizat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...