Noutati :

Vin inca aproape 10 milioane de lei de la Guvern la Timisoara pentru Colterm. Reprezinta o treime din toata suma alocata de Ministerul Dezvoltarii pentru subventii catre 8 orase

16 februarie, 2022 - 10:50 PM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
7

TIMISOARA. Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei a aprobat miercuri repartizarea catre bugetele locale ale unor unitati administrativ-teritoriale a celei de-a treia transe, in valoare de 28.493.547,58 lei, din subventia de compensare a costurilor legate de achizitia gazelor naturale necesare producerii energiei termice in sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022. Timisoara a primit o treime din aceasta suma.

Astfel, pentru luna decembrie, municipiile Miercurea Ciuc si Ploiesti vor primi suma totala de 6.790.813,08 lei, iar pentru luna ianuarie, va fi alocata suma totala de 21.702.734,50 lei pentru Arad, Oradea, Giurgiu, Timisoara, Tulcea si Focsani.

Din aceasta a treia transa, Timisoarei i-au fost repartizati 9,785.044 lei pentru Colterm, pentru ianuarie.

Primaria Timisoara a mai primit de la Ministerul Dezvoltarii alte 15 milioane de lei pentru Colterm în acest an, pentru lunile noiembrie și decembrie 2021.

Suma repartizata este aferenta consumului de gaze naturale din lunile decembrie 2021 si ianuarie 2022, potrivit cererilor depuse de unitatile administrativ-teritoriale pana la aceasta data, urmand ca, la cererea administratiilor locale, sa fie alocate alte fonduri in urmatoarele transe”, a subliniat ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei Cseke Attila.

„Continuam sa sprijinim cetatenii si autoritatile publice locale in plata facturilor pentru incalzire si asteptam si urmatoarele cereri ale autoritatilor locale eligibile, care au sisteme de alimentare centralizata cu energie termica, produsa pe baza de gaze naturale”, a mai precizat ministrul Cseke Attila.

Legea bugetului de stat pe 2022 prevede 400 milioane de lei pentru aceasta linie de finantare, iar la mijlocul lunii ianuarie si la inceputul lui februarie, au mai fost acordate subventii in valoare totala de aproximativ 61 milioane de lei.

In total, din fondul de rezerva si compensatii, incepand din noiembrie, Primaria Timisoara a primit de la Guvern ajutoare financiare de aproape 80 de milioane de lei pentru Colterm, cea mai mare suma ce a fost alocata vreunui oras drept sprijin pentru incalzire.

Fara nicio solutie, in urma cu cateva zile, Dominic Fritz a cerut alte 130 de milioane de la Bucuresti.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cine strange semnaturi pentru demiterea lui Fritz ? Tot blocul nostru semneaza sa scapam de acest somer german care este parazit pe spatele timisorenilor….

    • Nu inteleg de ce macar in acest caz, nu se gaseste macar un partid politic sa faca o fapta buna si sa organzieze un referendum pentru demiterea acestui incompetent , impostor, mincinos, cinic etc… La noi, toata scara, suntem racordati la Colterm…sunt 20 de apartamente si o medie de 2 persoane cu drept de vot per apartament, deci vorbim de 40 de semnaturi intr-o clipita. Eu fac tabelul, il dau la toti vecinii sa-l semneze si il aduc la potentialul organizator al referendumului. Garantat, numai cu popularizarea prin social media si din gura in gura, in 2 saptamani se strang toate semnaturile necesare pentru demiterea acestui derbedeu.

  2. Scăpați de Fritz și vine următorul șomer de-al nostru așa cum sau perindat mulți în lungul anilor ,trebuie să înțelegem că problemele cu iernile care ne chinuie de an de zile se datorează unui sistem nefuncțional.Timișoara nu este singurul oraș din România cu asemenea probleme , Bucureștiul pe lângă frig mai are și o poluare de nu capeți aer plus de gunoaie nu mai vorbesc așa se ajunge din nou la proverbul*Omul sfințește locul.

    • As completa ca in India in Mumbai iti faci nevoile pe strada. Ce legatura are? ai o mentalitate de roman tipic, lasa ba ca la altii ii mai rau. Crezi tu ca ii mai rau eu sunt in Bucresti de ex acum si am si apa calda si caldura si crede-ma ii mai curat ca si Timisoara.

  3. Pai bun! Și când da drumul la căldură?

  4. Eu stâng semnături să plătiți din urmă cu 8 ani un preț corect al căldurii ( corect nu preț real) paraziților vrei și căldură și să vă plătesc eu . Cam asta se întâmplă când PSD = PNL și au crescut prețul de 6 ori , toți păcălici vor sa le plătească alți căldura.

  5. Fruncea la cersit!