Noutati :

Vin banii europeni pentru Ambulatoriul si Urgentele Spitalului Judetean Timisoara. Cand incep lucrarile?

13 februarie, 2014 - 04:21 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Poate cel mai realizabil proiect al judetului Timis in acest an este cel de reabilitare a Ambulatoriului si Urgentelor de la Spitalul Judetean Timisoara pe bani europeni. Contractul se va semna peste cateva zile.

Mai exact, saptamana viitoare se va iscali contractul cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest prin care au fost atrase fondurile necesare acestui proiect.

Saptamana viitoare semnam contractul cu ADR pentru Ambulatoriu si Judetean. Intregul proiect este de 14 milioane de euro. Ni s-au aprobat 12 milioane de euro, e posibil ca impreuna cu Primaria Timisoara sa cofinantam noi, Consiliul Judetean Timis, diferenta de suma„, a declarat Titu Bojin, presedintele CJT.

In cadrul acestui proiect, toate cabinetele din Ambulatoriul de la Judetean vor fi dotate cu aparate moderne, de ultima generatie.

Investitia cuprinde si construirea unui heliport, langa Urgente, in conditiile in care autoritatile judetene spera sa primeasca un elicopter SMURD promis de Guvern.

Dintre toate proiectele pe care le avem pentru judetul Timis, acesta, care priveste Spitalul Judetean Timisoara este in fruntea celor realizabile in viitorul apropiat„, a recunoscut Bojin.

Recent  si fatada Spitalului Judetean Timisoara a fost renovata cu bani de la Consiliul Judetean Timis.

In 2013, la Spitalul Judetean din Timisoara au continuat lucrarile de extindere a corpului de cladire care gazduieste Casa Austria si au fost efectuate lucrari de reparatii si de reabilitare termica. Modernizarea si reabilitarea unor sectii sunt principalele planuri pentru 2014.

La finalul anului 2012, planurile de investitii la Spitalul Judetean din Timisoara includeau finalizarea unor lucrari deja incepute. In 2013, bugetul alocat de Consiliul Judetean Timis s-a ridicat la 9.498.000.00 de lei, din care 8.498.000.00 pentru investitii.

Din acesti bani, pentru reabilitarea termica a cladirii au fost directionati 6.035.00 mii de lei si pentru continuarea lucrarilor aflate in derulare, de exemplu extinderea corpului de cladire care adaposteste Casa Austria.

Alti 1.000.000 de lei au fost folositi pentru reparatii curente, refacerea unor finisaje si a instalatiilor din incinta spitalului.

Pe de alta parte, tot in vecinatatea Spitalului Judetean, langa Casa Austria, urmeaza sa fie construita o maternitate noua. Aici se va muta actuala maternitate Bega, care acum functioneaza intr-o cladire  nereabilitata si foarte veche.

Am depus Studiul de Fezabilitate pentru maternitate, urmand ca proiectul sa fie cuprins pe exercitiul financiar european 2014-2020. Sper sa fie luat in considerare„, a mai declarat Bojin.

Proiectul de construire a unei noi maternitati este unul mai vechi, inca din mandatele anterioare.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...