Noutati :

Vin bani de la minister pentru investitiile universitatilor din Timisoara? Ce spune Ministrul Educatiei

22 mai, 2014 - 09:25 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

Ministrul Educatiei, Remus Pricopie,  a fost prezent la Timisoara unde a avut o intalnire maraton, de aproape trei ore cu directorii scolilor si liceelor din Timis, dar si cu elevi. Cat despre invatamantul universitar timisorean, doua dintre cele mai importante investitii vor primi bani, dar nu se stie exact cand.

Un camin modern la Universitatea de Vest si Biblioteca Universitatii Politehnica sunt doua investitii extrem de importante pentru mediul universitar din Timisoara. Lucrarile sunt insa blocate de lipsa fondurilor.La caminul Universitatii de Vest ar fi nevoie de peste 60 de milioane de lei pentru finalizarea investitiei, iar institutia de invatamant superior nu a putut nici macar sa foloseasca fonduri proprii pentru o parte din lucrari, pentru ca legea nu permite. Caminul ar fi unul la standarde europene, cu parcare subterana, biblioteca, sali de studiu, cantina si spatii de recreere.

Cat despre cladirea noii biblioteci a Universitatii Politehnica, spatiile sunt finalizate, dar este nevoie de bani pentru dotari.
“O sa va transmit un mesaj cand vin banii. E un proces… am cerut acum o suplimentare de 30 de milioane, pentru infrastructura, pentru institutiile de invatamant superior. Si universitatea dumneavoastra, Universitatea de Vest va beneficia de o parte din aceasta suma si speram ca toate obiectivele pe care le-am inceput la nivelul institutiilor de invatamant superior sa reusim sa le terminam.”

Exemplul pe care l-a dat ministrul nu suna insa prea incurajator. El a spus sunt sanse ca, dupa 16 ani, sa termine prima faza a campusului universitar de la … Targoviste.

Cat despre faptul ca, la Timisoara, exista constructii importante pentru mediul universitar care stau neterminate de mult timp,in asteptarea fondurilor de la Guvern, ministrul mai are o solutie:

“Incercam sa facem acest lucru si nu doar incercam, dar avem semnale pozitive. Pe 2014-2020, ceea ce nu inseamna 2020, inseamna 2014, vor putea fi accesate 600 de milioane de euro pentru infrastructura educationala. Si universitatile sunt eligibile. Deci avem doua instrumente, bani de la bugetul statului – cele 30 de milioane de RON de care v-am vorbit si fondurile structurale.” a spus el.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...