Noutati :

Viitorul comertului, prezentat la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis

27 septembrie, 2017 - 01:38 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Zeci de reprezentanti ai mediului economic din Timis au aflat ce trebuie sa faca pentru a-si creste afacerile in mediul online. Totul, in cadrul unei sesiuni de informare, ce a avut loc la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in parteneriat cu DHL Express, Camera de Comert Romano-Britanica si Asociatia Nationala a Antreprenorilor a prezentat toate informatiile necesare celor care vor sa isi dezvolte start-up-uri sau afaceri online.

„Ne bucuram sa fim noi din nou promotorii unui eveniment de actualitate, sa discutam despre e-commerce, impreuna cu partenerii nostri, Camera de Comert Britanico-Romana, Asociatia Internationala a Anteprenorilor si initiatorul acestui eveniment, DHL Expres. Este o intalnire cu mediul de afaceri, despre e-commerce si start up-uri si dezvoltarea acestor domeniu de activitate. CCIAT are experienta in acest domeniu, pe proiectul transfrontalier Romania-Serbia am reusit sa avem o platforma e/commerce, Made in Banat, astfel ca avem experienta in aceasta activitate si ne bucuram ca acum putem sa informam mediul de afaceri despre acest domeniu”, a declarat Mihaela Tomescu, directorul economic al CCIAT.

Iar pentru a intelege mai bine puterea comertului online, presedintele Asociatiei Internationale a Anteprenorilor si-a prezentat propria poveste, aceea prin care a reusit, in doar 3 ani, sa duca ia romaneasca pe 3 continente.

„Mi am propus sa vand ii in toata lumea, am ajuns pe 3 continente. Eu spun ca atunci cand esti anteprenor, trebuie sa iti depasesti limitele. Iar daca faci lucrul acesta, in primul rand in mintea ta, atunci vei reusi. Este nevoie de curaj. Sa fii anteprenor in Romania nu este deloc usor, in fiecare zi te confrunti cu diferite probleme, insa la un moment dat ajungi in punctul in care nu iti doresti sa mai faci altceva decat anteprenoriat”, a spus Cristina Chiriac, cea care a reusit sa duca brandul „Flori de ie” peste hotare.

Oameni de afaceri din Timis au aflat cum isi pot promova afacerile de la conducatorul uneia dintre cele mai mari companii din Timisoara.

„Credem ca e-commerce este noua oportunitate pentru Romania. Tot mai multe companii cauta sa isi dezvolte afacerile la nivel international, in mediul online, cu ajutorul tehnologiilor de inalta performanta, iar noi, la compania noastra, am observat, ca volumul de transporturi din Romania a crescut cu aproape 30%. In primul rand, pentru a-ti putea sustine afacerea in mediul online, trebuie sa te pregatesti foarte bine, sa ai logistica buna, site bun, sa ai un grup tinta foarte bine stabilit, iar noi in Romania, si mai ales in Timisoara, avem foarte multe afaceri pe carele putem ajuta sa atinga aceste tinte”, a spus Daniel Kearvell, directorul general DHL.

Sesiunea a fost finalizata printr-o sesiune de intrebari si rapunsuri din participantilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...