Vieti salvate in ultima zi din 2010, la Timisoara, dupa a 15-a prelevare de organe din acest an

Anul 2010 se incheie cu multa durere pentru familia unei femei din Hunedoara, dar cu bucurie pentru pacientii care asteptau de ani de zile un transplant de organe. In noaptea de 30-31 decembrie, la Timisoara are loc a 15-a prelevare de organe din acest an.

Procedurile sunt asigurate de specialisti de la Clinica de Anestezie Terapie Intensiva (ATI), Clinica de Ortopedie – Traumatologie si de la Clinica de Politraumatologie, Chirurgie Plastica si Reparatorie din cadrul Spitalului de Urgenta din Timisoara impreuna cu echipe de medici din Bucuresti si Cluj. Interventia de prelevare a organelor dureaza circa 8 ore si se incheie vineri dimineata.

Pacienta, in varsta de 45 de ani, din judetul Hunedoara, a fost internata la Clinica ATI duminica trecuta cu anevrism cerebral rupt, iar ieri (30 decembrie) a fost declarata in moarte cerebrala. Membrii familiei si-au dat acordul pentru a fi prelevate: ficatul, oasele, tendoanele si corneea de catre echipa din Bucuresti, iar rinichii de catre echipa din Cluj.

„Este cea de-a 15-a prelevare de organe din acest an. Am obtinut acordul familiei pentru a preleva ficatul, rinichi, oase, tendoane si cornee”, a spus asist. med. Dan Ilincariu, coordonator Transplant SCJUT.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Un gest foarte frumos din partea familiei,in ciuda faptului ca este o durere imensa pierderea celui drag.Apreciez gestul mai sus decat orice!