Noutati :

VIDEO! Zeci de timisoreni arsi la buzunar pentru ca traverseaza strada ilegal!

7 martie, 2012 - 04:59 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: EVENIMENT
4

TIMISOARA. 44 de timisoreni au fost prinsi traversand prin locuri nepermise in doar cateva minute! Este concluzia la care au ajuns politistii timiseni dupa ce au facut o razie pe arterele principale din oras. Desi aceasta razie a avut un caracter preventiv politistii au depistat persoane care pur si simplu se strecurau printre autovehiculele din trafic incalcand  prevederile Codului rutier. Timisorenii prinsi ca traverseaza prin loc nepermis au primit amenzi in valoare de 6.160 de lei.

Oamenii legii le recomanda pietonilor „sa traverseze drumurile publice perpendicular pe axul acestora, numai prin locuri marcate sau/si semnalizate cu indicatoare corespunzatoare: trecere de pietoni si/sau semafor pentru pietonri. Inainte de a traversa sa se asigure privind in partea stanga si apoi in cea dreapta pentru a observa daca pot  traversa in siguranta, iar in lipsa acestora, traversarea se face pe la coltul strazii,  dupa o asigurare in prealabil. in lipsa indicatoarelor ce permit traversarea  ( trecerea de pietoni si/sau semafor) pietonii nu au prioritate, iar dupa coborarea  din  mijloacele  de  transport  in comun, trebuie sa astepte plecarea  acestora  din statie si apoi sa traverseze respectand regulile de circulatie mentionate anterior. Pietonii ar trebui sa circule numai pe trotuare, iar in lipsa acestora, pe poteci laterale sau pe partea stanga a drumului public – cat mai aproape de marginea sa si sa nu traverseze in fuga strada sau prin fata ori prin spatele altor vehicule parcate pe strada – in acest caz exista posibilitatea ca ceilalti conducatori auto sa nu observe pietonul„.

Video-ul nu poate fi incarcat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. alo, domnu’ politai, pe vremea cind am dat examenul de pieton era permis sa trec strada si pe la colt, e drept ca in acel caz nu am prioritate…

  2. Rumburak, stai jos! azi ai luat 4 si esti corigent. Mai citeste articolul si poate vei vedea ca scrie ….”iar in lipsa acestora, traversarea se face pe la coltul strazii, dupa o asigurare in prealabil. in lipsa indicatoarelor ce permit traversarea ( trecerea de pietoni si/sau semafor) pietonii nu au prioritate,”… corigentule!

    • la citi kilometri trebuie sa fie situata acea trecere de pietoni ca sa am voie sa trec mai pe la coltul strazii?

  3. Rumburak esti cazut in cap? cei cu intrebarile astea de om… retard