Video. Ultimele imagini de pe santierul Centurii de Sud la Timisoara. Lucrari la un viitor sens giratoriu si un pasaj in zona Freidorf

TIMISOARA. Un sfert din lucrarile la viitoarea Varianta de Ocolire Sud de la Timisoara sunt gata in acest moment.

CITESTE SI: Liber la circulatie pe cea mai tranzitata sosea din vestul tarii, de Pasti. S-au incheiat o parte din reparatii, intre Margina si Holdea. Muncitorii se intorc la treaba dupa sarbatori. Foto 

Zilele acestea se munceste la o viitoare intersectie de tip giratie in zona Parcului Industrial Timisoara din Freidorf, pe strada Paul Morarnd, unde se va amenaja si un acces catre firmele din vecinatate.

Totodata, se lucreaza la viitorul pasaj peste drumul judetean 591 spre Sanmihaiu Roman, unde se fac decopertari.

Cele mai multe resurse sunt mobilizate pentru relocarea retelelor de apa si gaz de pe traseul Centurii de Sud.

Imagini de pe santier, in zona Freidorf, postate pe canalul Dronat, arata stadiul lucrarilor in zona parcului industrial.

Pe mai multe segmente din traseul Variantei de Ocolire Sud antreprenorul Tirrena Scavi are in derulare lucrari punctuale.

Au fost executate lucrari la culeele, esafodajele si elevatiile unor pasaje, s-au montat prefabricate la podete. In zona conexiunii centurii cu DN 59, in apropiere de Sag, s-au efectuat consolidari cu saltea din geogril si balast la pasajul peste drumul national„, au transmis reprezentantii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Timisoara.

Muncitorii vor iesi de pe santier joi si se vor reintoarce la treaba saptamana viitoare, dupa sarbatorile de Pasti.

Va reamintim, realizarea Centurii de Sud de la Timisoara, in lungime de 25,69 km, a fost atribuita catre antreprenorul Tirrena Scavi S.P.A. Valoarea contractului este de 272.432.921,95 lei fara TVA, avand finantarea asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

La finalul lunii martie 2020 a fost emis ordinul de incepere al lucrarilor si de predare a amplasamentului, termenul de finalizare a obiectivului fiind stabilit pentru luna martie 2022.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Tatar Alexandru spune:

  Poate vine cineva si cu o explicatie concreta:cum se va circula spre si inspre Timisoara si cat va ajuta aceasta investitie traficul care dinspre Sanmihaiu Roman- Utvin spre Timisoara si care are ambuteiaje in fiecare dimineata sau la orice ora de varf!?Sau este doar o investitie…fara ceva palpabil ,regasita in viitor?Fara rautate dar trebuie sa stie si cetatenii!!!

 2. Tatar Alexandru spune:

  Poate vine cineva si cu o explicatie concreta:cum se va circula sper si inspre Timisoara si cat va ajuta aceasta investitie traficul care dinspre Sanmihaiu Roman- Utvin spre Timisoara si care are ambuteiaje in fiecare dimineata sau la orice ora de varf!?Sau este doar o investitie…fara ceva palpabil ,regasita in viitor?Fara rautate dar trebuie sa stie si cetatenii!!!

 3. Socotitorul spune:

  Mai Tatar, eu nu stau in zona de interes pentru tine. Stau in Timisoara exact in partea opusa, dar vreau sa-ti dau o explicatie simpla. Ambuteiajele se formeaza atunci cand undeva se produce o strangulare. Strangularea se face cand se depaseste numarul de autovehicule capabile sa treaca prin acea portiune. E ceva ca la apa. Daca se produce strangulare, apa deverseaza. Au loc inundatii. Aici masinile nu pot s-o ia pe camp sau peste case, asa ca „deversarea”= descongestionarea se va face pe acea centura. Si mai e ceva. Masinile de tonaj mare (grele) nu vor trece prin Timisoara. Sper!

 4. A.Saguna spune:

  Viteza băieții

 5. Tatar Alexandru spune:

  Pentru …Socotitorul: pai ,tocmai de aceea as fi vrut ca sa iasa in fata…GANDITORII acelui proiect si sa explice-nu sa promita!- daca aceea investitie va fi doar o actiune bifata si bani inghititi sau ceva …UTIL!Iar eu,care stau in zona,chiar as vrea ceva CONCRET ca de aiureli ne-am saturat!Multumesc pentru opinie!

 6. WEST spune:

  REZILIATI CONTRACTUL URGENT NU O TERMINA NICI IN 2025 DEVINE EVIDENT !!!

 7. TIMISOARA spune:

  Jale o investitie cu banii pe masa si vremea excelenta sa ai intirziere deja 7 luni mi se pare nesimtire .Luni de zile nu sa facut nimic si acum doar mimeaza ca muncesc .

 8. xxl spune:

  Reziliati contractul nu au utilaje si muncitori trebuia 57 % sa fie gata au ajuns la 21 %

 9. WEST spune:

  AM INTELES CA ITALIENII FAC INTENTIONAT SA NU O TERMINE ! DEFAPT DEJA E COMPROMIS TERMNENUL MAI AU 80 % 1 AN NU AU FACUT NIMIC .

 10. Dany Sibiu spune:

  Care centura ???