Noutati :

VIDEO! Burleanu si Chivorchian, vizita fulger la Timisoara! Ce planuri are Federatia in capitala Banatului!

29 aprilie, 2014 - 09:29 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SOCIAL
1
Presedintele Federatiei Romane de Fotbal si secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian au fost prezenti marti la Timisoara, unde s-au intalnit cu reprezentantii autoritatilor locale. Cei doi au facut si o scurta vizita la stadionul Dan Paltinisanu, dar si la LPS Banatul si la Baza II.

Scopul scurtei vizite a lui Burleanu si Chivorchian la Timisoara este legat de posibilitatea infiintarii in orasul de pe Bega a  unui centru regional de excelenta pentru tineri fotbalisti.

Asa cum a anuntat,  Razvan Burleanu isi doreste sa puna bazele a optcentre regionale in tara. Iar Timisoara ar putea fi aleasa sa gazdueasca unul dintre ele. Deocamdata, presedintele si secretarul general al FRF au vrut sa treaca in revista conditiile pe care le ofera Timisoara in ceea ce priveste infrastructura, pentru pregatirea tinerilor fotbalisti. „Am avut o intalnire cu autoritatile locale, cu domul primar, cu presedintele Consiliul Judetean, cu rectorul Universitatii, astfel incat putem in momentul de fata sa creonam deja aceasta perspectiva pe care ne-am asumat-o, de creare a celor 8 centre regionale de excelenta pentru fotbalul romanesc iar unul dintre acestea sa fie la Timisoara.In perioada urmatoare vom initia un grup de lucru, sa vedem care va fi cadrul legal in care Federatia Romana de Fotbal se va asocia cu autoritatile locale tocmai pentru a putea sa punem bazele la Timisoara poate chiar primului dintre centrele de excelenta’, a spus Razvan Burleanu.

Presedintele FRF a aflat despre conditiile existente la Timisoara de la Gheorghe Chivorchian. „Nu este vorba ca am facut lobby, e vorba de o infrastructura bine pusa la punct care exista aici si de faptul ca factorii locali sunt interesati de acest proiect. De aceea in zilele urmatoare vom pune juristii sa lucreze la un contract cadru pe care apoi sa-l discutam sa-l putem parafa. Vrem ca din toamna sa demaram acest proiect legat de centrele regionale. Pentru ca e vorba de scoala va trebui sa vorbim si cu ministrul Educatiei Nationale si sa-l demaram in toamna cand incepe si anul scolar. Acest proiect al nostru cu centrele de excelenta se intinde pe o perioada de doi ani, dar centrul pe care credem ca putem sa-l demaram cel mai repede este la Timisoara”, a spus noul secretar general al FRF, Gheorghe Chivorchian.

Burleanu, impresionat de bazele de la Timisoara

Dupa intalnirea pe care a avut-o cu autoritatile locale si judeten, presedintele FRF a vizitat Liceul cu Program Sportiv Banatul, Baza II si baza din vecinatatea stadionul Dan Paltinisanu.

Video-ul nu poate fi incarcat.

„Este incredibil, acesta este cuvantul care ar defini pe de o parte infrastructura pe care o are Timisoara, asta daca ne raportam la ce este in tara, dar pe de alta parte este o normalitate ceea ce se intampla la Timisoara, o normalitate pe care ne-o dorim in intreaga tara. Timisoara reprezinta un model, la fel cum si centrele de la Mogosoaia si Buftea reprezinta un model de infrastructura. Toate aceastea in schimb nu le regasim in alte zone din tara, insa, daca intr-adevar vrem performanta la nivelul echipelor nationale, trebuie sa avem din ce in ce mai multa infrastructura sportiva”, a spus Burleanu, care a explicat in ce va consta centrul care va fi gazduit in orasul de pe Bega: „Va cuprinde cel putin 4 judete ca arie de selectie in ce priveste tinerii jucatori. In prima faza va fi o prima grupa de Under 14 cu care vom demara acest proiect la nivel national. Antrenorii vor fi din zona, vor fi pregatiti si mult mai bine platiti, chiar de catre Federatie, la fel si tinerii jucatori romani care vor fi selectionati. Ei vor avea posibilitatea sa intre intr-un program de excelenta de pregatire atat la la nivel national cat si european”, a spus Burleanu.

Burleanu si Chivorchian nu au zabovit mult, grabindu-se sa prinda avionul spre Bucuresti dar nu au plecat fara a intra si pe Marele Oval.”Sunt amintiri placute, nu poti sa uiti niciodata locurile in care te-ai simtit bine, in care ai avut rezultate. Au vrut unii ca Timisoara, ca Poli sa nu mai existe, dar Poli a rezistat si imi doresc ca timisoara sa ajunga iar acolo unde isi doreau polistii in trecut, in cupele europene”, ne-a declarat Chivorchian la revenirea pe „Dan Paltinisanu’Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Respect!