Noutati :

VIDEO 3D! Se ridica o sala de sport ultramoderna, de peste 2000 mp, langa Timisoara, in Dumbravita. Vezi cum va arata!

29 august, 2014 - 02:19 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMIS. Meciuri de fotbal, baschet, handbal sau volei, dar si evenimente de amploare se vor desfasura la Dumbravita, in scurta vreme, intr-o sala polivalenta ultramoderna.


Comuna Dumbravita, in parteneriat cu localitatea infratita, Szentes din Ungaria, a castigat un nou proiect european prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Ungaria. Proiectul denumit ”Sportul, un instrument de dezvoltare a ofertei turistice transfrontaliere”.

Proiectul, initiat de Dumbavita pe masura 2.1.3 – Dezvoltarea turismului, prevede, asadar, construirea salii de sport in  comuna timiseana si reabilitarea si modernizarea strandului la Szentes, iar astfel se incurajeaza evenimentele turistice in ambele localitati, intarind si relatiile dintre judetele Timis si Csongrad.

Atat constructia salii, cat si reabilitarea obiectivului turistic din Ungaria trebuie sa fie gata in 31 iulie anul viitor.

Valoarea totala a bugetului aprobat pentru ambele localitati este de 2,14 milioane de euro. Din aceasta suma 1.357.495 euro revin Dumbravitei, ca lider de proiect, din care mai bine de jumatate sunt bani europeni, iar  diferenta va fi suportata din bugetul local.

Suprafata desfasurata a salii polivalente este de peste 2.200 mp. In sala se vor putea desfasura meciuri de baschet, handbal sau volei. Tribuna va avea o capacitate de circa 500 de locuri, cu posibilitatea de extindere. De asemenea, vor fi achizitionate echipamente sportive, dar si mese pentru tenis de masa, astfel ca echipa feminina de tenis de masa din comuna Dumbravita va putea juca in noua sala etapele de Superliga la tenis de masa. In jurul salii polivalente se vor amenaja si 100 de locuri de parcare pentru autoturisme si 3 pentru autocare, dar si un parc.

La intrarea in sala se va amenaja si un spatiu pentru expozitii, dar si un infocentru turistic.

Asadar, scopul proiectului este si de a incuraja si dezvolta relatiile si evenimentele turistice dintre cele doua localitati, dar mai ales dintre judetele Timis si Csongrad.

In cadrul proiectului se vor organiza 4 tabere sportive, 2 in Dumbravita (fotbal si ping pong)  si 2 in Szentes (sporturi acvatice). De asemenea  se vor organiza 2 excursii tematice pentru 90 de persoane, cu vizitarea atractiilor turistice din judetele Timis si Csongrad.

Anul viitor, Dumbravita si Szentes vor participa impreuna la targurile de turism din Romania si Ungaria pentru a promova valorile turistice din judetele Timis si Csongrad, in special cele din Dumbravita si Szentes.

La terminarea proiectului se va organiza in Dumbravita o conferinta de diseminare a rezultatelor proiectului, alaturi de o expozitie care va prezenta in imagini valorile turistice din cele 2 judete. Televiziunea din Szentes va realiza un film de promovare a valorilor turistice din cele judete, care va fi prezentat la targurile de turism din Romania si Ungaria.

Video-ul nu poate fi incarcat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Propun:
  1. Alipirea Dumbravitei de Timisoara si se rezolva problema unei noi sali de sport, inagurabila in 2014, 2015! Cu strandul de la Sentes este mai greu.
  2. Construirea unei sosele rapide 4 benzi Dumbravita (Timisoara) – Sentes, cu racord direct pe autostrada M43 (Ungaria)! (se poate renunta la racordarea Timisoarei la autostrada A1 (prin Dumbravita, Giarmata).

 2. Suntem in 2015…. se aude ceva ?
  Cucuuuuuuuuuu 🙂

  • chiar ..2016