Noutati :

Victorii mici ale biciclistilor din Timisoara, in fata lui Nicolae Robu. Ce promisiuni a facut edilul dupa dezbaterea publica de la Primarie?

3 iulie, 2017 - 06:51 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Dezbatere publica cu pumni in masa la Primaria Timisoara. A fost vizat proiectul prin care se vrea interzicerea rolelor, skateboard-urilor, moniciclurilor sau trotinetelor, si 30 de timisoreni au venit sa isi spuna parerile in fata primarului.

CITESTE SI: Reglare de conturi in stil mafiot, in Timis. Indivizi necunoscuti au incercat sa incendieze o masina!

Oameni de diferite profesii si varste au venit la sala de consiliu pentru a-i explica primarului Nicolae Robu de ce ei considera ca proiectul propus de municipalitate nu ar trebui adoptat in forma actuala. Unul dintre participanti a cerut scoaterea de pe lista a monociclurilor, pe motiv ca sunt foarte putini oamenii din oras care folosesc un asemenea mijloc de deplasare.

Un alt tanar a oferit exemplul Austriei, si i-a cerut primarului ca in loc sa se interzica accesul in zona de promenada a celor care folosesc diferite mijloace de deplasare, politistii locali sa fie dotati cu radare si sa ii amendeze pe cei care depasesc o anumita viteza.

Au fost contestate si amenzile, una dintre doamnele aflate la dezbatere propunand si acordarea unui avertisment, nu direct a amenzii. Alti participanti au venit cu propuneri mai tehnice, si au cerut sa se defineasca foarte clar in hotararea de consiliu local zona de promenada, iar un alt interlocutor a si lovit cu pumnul in masa in momentul in care a considerat ca nu este ascultat.

Primarul Nicolae Robu a notat cerintele celor prezenti si a admis ca unele idei sunt chiar folositoare si ar putea fi folosite.

Am retinut să introducem si avertismentul, nu sa dam direct amenda celor prinsi ca circula cu astfel de vehicule in zona de promenada, dar si intervale pentru amenzi. In al doilea rand vom accepta un reprezentant al biciclistilor in comisia de circulatie. Numai stirea ca se interzice si ca se dau amenzi a produs efecte si sunt mai putini care circula cu asemenea mijloace prin zona de promenada„, a declarat la finalul dezbaterii primarul Nicolae Robu.

FOTO: Virgil Simonescu

O mica victorie a fost obtinuta insa de biciclisti, care in viitor ar putea circula partial pe o strada pe care acum nu au voie.

Am o dilema daca e mai bine ca strada Marasesti sa primeasca dezlegare si sa se poata circula pe aici. O sa incercam sa lasam o parte din strada Marasesti si pentru circulatia cu biciclete si alte vehicule. Nu putem lasa partea dintre banci si cladiri, căci devine periculos pentru cei ce ies din curtile interioare, dar vom cauta o varianta„, a dat asigurari edilul.

CITESTE SI: Politistii locali i-au ‘ars’ la buzunare pe soferii nesimtiti din Timisoara

Proiectul prin care era interzisa circulatia cu trotinete, segway-uri, monocicluri, skateboard-uri prin zona de promenada a Timisoarei a fost retras de primarul Nicolae Robu din sedinta de plen de saptamana trecuta. Iata ce prevedea forma initiala a acestuia si ce amenzi erau propuse:

Se interzice folosrea pe strazile si in pietele destinatei promenadei: Piata Victoriei, Piata Libertatii, Piata Sf. Gheorghe, Piata Unirii, strada Alba Iulia, strada Vasile Alecsandri, strada Marasesti, strada Eugeniu de Savoya, strada Ghe Lazar (tronsonul cuprins intre strada Emanuil Ungureanu si Piata Unirii), strada Florimund Mercy strada Enrico Caruso, strada G-ral Praporgescu a oricaror mijloace de locomotie, inclusiv a bicicletelor, tricicletelor, monocicletelor, trotinetelor, skateboard-urilor, hoverboard-urilor, segway-urilor, etc. Nu se au in vedere in enumerarea deschisa de mai sus carucioarele pentru copii si pentru persoane cu dizabilitati.

Nerespectarea prevederilor constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda contraventionala, dupa cum urmeaza:

– 400 lei, daca persoana care foloseste mijlocul de locomotie interzis are varsta intre 14 si 16 ani
– 600 lei, daca persoana care foloseste mijlocul de locomotie interzis are varsta intre 16 si 18 ani
– 800 lei, daca persoana care foloseste mijlocul de locomotie interzis are varsta de peste 18 ani„, se arata in textul de proiect de hotarare.

Proiectul urmeaza sa fie supus votului in Consiliul Local la o sedinta viitoare. Primarul Nicolae Robu nu a precizat cand va fi repus pe masa de lucru a consilierilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...