Noutati :

Victor Ponta: Traian Basescu este un pisic la Bruxelles!

10 februarie, 2013 - 10:00 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Presedintele Basescu este „leu” si curajos doar la aeroportul din Otopeni, dar la Bruxelles, unde s-a negociat bugetul comunitar al Romaniei, este si el „un pisic”, a declarat premierul Ponta, care a sustinut din nou ca alocarea obtinuta de la UE este una foarte proasta.

„La Otopeni este presedintele un leu, la aeroport este curajos, dar acolo (la Bruxelles-n.r.) este si el un pisic, ca sa fac o comparatie care-i place”, a spus Ponta

Victor Ponta a explicat din nou, prezentand grafic mai multe cifre, faptul ca Romania a pierdut bani comparativ cu propunerea initiala a Comisiei Europene si nu i-a fost sustinuta pozitia asa cum au facut-o, in cazul lor, autoritatile din Polonia. Premierul Victor Ponta a declarat ca este foarte dezamagit de rezultatul final al alocarii bugetare UE petru Romania, care este prezentat sa para mai bun, dar de fapt este foarte rau fata de propunerea initiala a Comisiei Europene si practic nu s-a obtinut niciun euro in plus fata de noiembrie, iar” legenda cu presedintele Basescu mare negociator a murit”.
„Sunt foarte dezamagit de rezultatul final, pe care oricum il prezentam sa para mai bun, cand de fapt este foarte rau fata de propunerea de 48 miliarde euro facuta initial de Comisia Europeana si presedintele Barroso. Romania a obtinut 39 miliarde euro, deci am pierdut 9 miliarde euro fata de propunerea initiala si niciuna dintre cererile noastre speciale referitoare la valoarea prefinantarilor, care de la 7% a scazut la 4%, la cofinantarea la dezvoltarea rurala, care de la 85% a scazut la 75%, si multe alte lucruri tehnice, de fapt nu am obtinut nimic. Practic, fata de luna noiembrie, astazi Romania nu a reusit sa obtina un euro in plus si niciun avantaj. Cred ca este o alocare nedreapta pentru Romania, nu are rost sa ne pacalim singuri”, a spus Ponta pentru.

El a explicat ca Polonia, de exemplu, care pentru exercitiul bugetar 2007-2013 a beneficiat de 70 miliarde euro, dublu fata de bugetul de 33 miliarde euro al Romaniei, a primit in plus 15%, in timp ce Romania, cu jumatate din bugetul Poloniei in intervalul mentionat, a primit in plus doar 18%.”Oricum am vrea sa prezentam cifrele, este un rezultat foarte prost, cel mai prost pe care-l puteam avea, este o mare dezamagire”, a afirmat Ponta, aratand ca cifrele sunt prezentate drept pozitive de catre presedintele Basescu printr-o „smecherie de PR”.Premierul a apreciat ca, prin aceasta alocare bugetara, care nu putea fi mai mica decat atat, Romania nu reuseste sa se apropie de o dezvoltare europeana, ci dimpotriva, se departeaza de aceasta tinta.”Consider ca, din nou, am primit mai putini bani decat ar trebui, tinand cont de suprafata teritoriului si populatia Romaniei. Legenda cu presedintele Basescu mare negociator a murit astazi”, a adaugat Ponta.

La randul sau, Presedintele Traian Basescu a declarat ca nu a avut dupa intoarcerea la Bruxelles o intrevedere cu premierul Victor Ponta, „dezamagitul national”, privind rezultatul obtinut pe bugetul UE 2014-2020, avand in vedere ca acesta se afla in Italia si „se ocupa cu Berlusconi”. „Nu, nu am avut o asemenea discutie, de altfel am inteles ca dansul se ocupa de Berlusconi pe undeva prin Italia”, a spus Basescu, fiind intrebat daca a discutat cu premierul Ponta despre bugetul negociat pentru Romania la Consiliul European si dezamagirea exprimata de acesta privind cifrele pentru Romania.Basescu a spus ca isi asuma responsabilitatea constitutionala pentru cifrele obtinute pentru Romania la Bruxelles, iar conferinta sa de duminica nu este una de aparare.De asemenea, Basescu a subliniat ca bugetul propus de Comisia Europeana anul trecut in care Romaniei ii revenea o alocare de 48 miliarde de euro nu a fost niciodata in discutia Consiliului European.”Eu nu am vazut cifra de 48 de miliarde in niciun document oficial, deci este categoric o minciuna. Nu am auzit niciodata luat in discutia Consiliului European bugetul propus de Comisie. in noiembrie Consiliul nu a luat in discutie bugetul propus de Comisie”, a afirmat Basescu.Totodata, el a argumentat ca propunerea Comisiei a fost o „pre-constructie” de buget, la fel cum se face si in Romania cand Ministerul de Finante aduna initial solicitarile de sume ale ministrilor, insa apoi le rectifica in functie de disponibilul existent la venituri.
Basescu a aratat ca si el ar putea, ca echivalent de tratament, sa ii returneze bugetul national premierului.
Presedintele Traian Basescu a precizat, vineri, la Bruxelles, sumele pe care le primeste Romania din bugetul UE in 2014-2020 pe programe, el mentionand ca in total este vorba despre un buget de 39,887 miliarde de euro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...