Noutati :

Victor Ponta, inca un master fals? Premierul neaga

13 iulie, 2012 - 11:01 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

www.impactnews.ro

Premierul Romaniei Victor Ponta este acuzat ca mai are un master fals, dupa ce s-a dovedit ca si cel din Catania era, de fapt, un curs de perfectionare.

Editia romaneasca a enciclopediei „Who’s Who” arata ca Ponta avea, in anul 2004, un master la Oxford. Pe de alta parte, reprezentantii universitatii spun ca prim-ministrul a urmat doar un curs de vara, dezvaluie Adevarul.

Premierul se afla in mijlocul unui imens scandal de plagiat si, recent, s-a dovedit ca un presupus master in Catania, pe care si-l trecute in CV, era de fapt un curs de perfectionare.

Intr-o prezentare a „Who’s Who Romania”, editia din 2011, se preciza nu doar ca Victor Ponta ar fi facut un masterat in Catania, Italia, dar si ca ar avea un „Master in ideologii politice Oxford – Exeter College”, diploma pe care a obtinut-o in 2004.

In prezentarea de pe site-ul Guvernului, totusi, premierul precizeaza ca in perioada iulie-august 2004, a participat la „Summer Programme in History, Politics and Society„, in cadrul Exeter College, la Universitatea din Oxford, Marea Britanie, noteaza Ziare.com.

Domnul Ponta a luat parte doar la o scoala de vara organizata de Universitatea Oxford si tinuta in Exeter College. De asemenea, domnul Ponta nu a fost niciodata student intr-un program de lunga durata la Exeter College„, a explicat Frances Cairncross, rector al Exeter College, Marea Britanie.

Pentru ca situatia sa fie si mai clara, a fost nevoie de-un punct de vedere si de la reprezentantiu Universitatii Oxford, pentru Exeter College apartine de aceasta institutie.

Va putem confirma ca Victor Ponta nu a obtinut o diploma de masterat de la Universitatea Oxford„, a declarat si Gaelle Jolly, Assistant Information Officer din cadrul departamentului de informare „Press & Information Office” al Universitatii Oxford.

Ponta a furnizat informatiile din enciclopedie

Pe de alta parte, eprezentantii „Who’s Who” au asigurat ca toate datele publicate in enciclopedie au fost primite chiar de la Victor Ponta, in urma unui interviu direct.

CV-urile persoanelor care sunt incluse in enciclopedie sunt colectate personal de un editor al redactiilor noastre din fiecare tara. Interviul cu domnul Ponta a avut loc in 2006 si a fost realizat de fostul nostru editor Mihaela Andreea Psatta. Va trimitem si notitele luate de ea in timpul interviului. Acestea au fost transcrise inca de atunci si adaugate in baza noastra de date din Elvetia. Putem sa va confirmam ca toate informatiile privind CV-ul domnului Ponta le-am primit chiar de la domnia sa.

De asemenea, inainte de a publica o noua editie, invitam toate personalitatile sa isi corecteze sau sa isi aduca la zi CV-urile. Domnul Ponta a primit prima astfel de solicitare a noastra pe e-mail, in 19 mai 2006, iar mai apoi in fiecare an, cu cateva luni inaite de a edita o noua editie. Domnul Ponta nu si-a corectat niciodata CV-ul. Trebuie sa intelegeti, desigur, ca noi trebuie sa ne bazam pe informatiile pe care le primim de la personalitati„, a explicat si Martin Nikodemus, reprezentant al Editurii „Who’s Who”.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...