Noutati :

Victor Ponta, audiat ca martor in dosarul Referendumului

11 martie, 2015 - 11:34 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Premierul Victor Ponta este audiat miercuri la Inalta Curte de Casatie si Justitie in calitate de martor in dosarul „Referendumul”, in care este judecat vicepremierul Liviu Dragnea.

Premierul Romaniei a afirmat in fata instantei ca a cunoscut sistemul de sms-uri aplicat de USL la referendumul din 2012 si modul de functionare a aplicatiei, dar ca aceasta consemna doar prezenta si date din procesul-verbal, nu indica si numarul de voturi cu „Da” sau „Nu”.

El a aratat ca, inca de la alegerile prezidentiale din 2009, PSD a decis sa aiba un sistem de verificare a prezentei electorale, cum au avut si alte partide, PDL fiind primul partid cu un astfel de sistem.

Intrebat daca a participat la sedinta Comitetului Executiv de partid care a aprobat acest sistem, Ponta a spus ca, initial, in sedinta USL a fost decis ca persoanele responsabile de campania pentru referendumul din 2012 sa fie Liviu Dragnea (din partea PSD) si Eduard Hellvig (din partea PNL, actualul director al Serviciului Roman de Informatii), precum si ca sediul comun de campanie sa fie cel din Kiselleff, datorita conditiilor logistice mai bune, informeaza mediafax.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor