Noutati :

Victor Ponta a trimis, in numele Guvernului, revistei Nature un drept la replica plin de greseli de ortografie

21 iunie, 2012 - 02:30 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Biroul de Presa al Guvernului Romaniei a trimis, joi, o scrisoare revistei „Nature”, in care este criticata decizia de publicare a articolului care prezinta acuzatiile de plagiat care i se aduc premierului Victor Ponta. Potrivit realitatea.net in continutul scrisorii se gasesc mai multe greseli de ortografie.


Vezi, mai jos integral scrisoarea!

„Dupa cum bine stiti, pe data de 18 iunie, domnul Victor Ponta, premierul Romaniei, a fost acuzat ca o parte consistenta din lucrarea sa de doctorat ar fi fost realizata prin plagiat, iar publicatia pe care o conduceti a fost in avangarda acestui atac. Vrem sa va atragem atentia ca aceste acuzatii sunt lipsite de temei si au o foarte transparenta componenta politica, iar astfel atrag publicatia dumneavoastra, din pacate, intr-un conflict. In acelasi timp, consideram ca pentru a fi luata in seama, o acuzatie de plagiat trebuie sa provina dintr-o sursa credibila, prezentata in mod transparent. Articolul pe care l-ati publicat nu mentioneaza o astfel de sursa, ci citeaza surse aflate sub anonimat, precum si parere ale unor specialisti in alte domenii decat cel in cauza.

Consideram ca este de datoria noastra sa va informam, prin intermediul acestei scrisori, cu privire la argumentele care i se aduc premierului Victor Ponta:

Victor Ponta a fost acuzat ca a plagiat in teza sa de doctorat o lucrare scrisa de specialistul Ion Diaconu. Vrem sa precizam ca prefata variantei publicate a tezei de doctorat a lui Victor Ponta a fost prefatata de domnul Diaconu insusi, pe care domnul Ponta este acuzat ca l-ar fi plagiat.

in acelasi timp, Victor Ponta este acuzat ca ar fi inserat in teza sa, fara sa mentioneze in mod corect sursele, pasaje extinse din lucrari semnate de catre profesorii Dumitru Diaconu, Ion Diaconu si Vasile Cretu. Vrem sa mentionam ca in bibliografia tezei de doctorat sunt mentionate toate lucrarile pe care Victor Ponta este acuzat ca le-ar fi plagiat.

Teza de doctorat a premierului se refera la Curtea Penala Internationala si a fost scrisa la scurt timp dupa ce aceasta instutie a fost fondata. Scopul lucrarii a fost explicarea pentru comunitatea juridica din Romania a elementelor principale care tin de functionarea Curtii Penale Internationale. Vrem sa facem public faptul ca in 1999 Victor Ponta a fost membru al Comitetului insarcinat cu redactarea normelor de procedura si regulilor cu privire la probe, fiind insarcinat in acest scop de Ministerul Public.

Din nefericire, o lipsa de informatii privind dinamica relatiilor politice din Romania a dus la implicarea nefericita a publicatiei dumneavoastre intr-o actiune politica.

Aceste acuzatii lipsite de temei apar intr-un moment febril, iar scopul lor nu este decat crearea unei presiuni suplimentare in cadrul dezbaterilor politice din Romania. Vrem sa va informam ca la momentul actual exista o disputa legala intre Guvernul Romaniei si presedintele Romaniei cu privire la cine este responsabil din punct de vedere legal sa reprezinte tara noastra la Consiliul European care va avea loc la sfarsitul lunii iulie.

Intentia autorilor acestui atac, care nu isi vor asuma public responsabilitatea pentru ele, este sa influenteze aceasta disputa intr-o maniera favorabila presedintelui Traian Basescu.

Am considerat ca suntem obligati sa va aducem la cunostinta aceste informatii, fiind perfect constienti de importanta acestor acuzatii nascocite. Va cerem sa tineti seama de toate aceste informatii atunci cand veti decide implicarea viitoare a revistei dumneavoastra in aceasta problema”

CITESTE SI: Cazul plagiatului lui Victor Ponta, in analiza pe text! Teza de doctorat a premierului vs cartea profesorului Dumitru DiaconuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...