Noutati :

Viceprimarul Traian Stoia vrea sa le puna bete in roate timisorenilor care incearca sa traga pe sfoara Primaria!

19 mai, 2013 - 09:48 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. O procedura defectuoasa! Asa caracterizeaza viceprimarul Traian Stoia „modul” in care se exercita dreptul de preemtiune in Timisoara. Edilul vrea sa le puna bete in roate celor care incearca sa pacaleasca municipalitatea si cere Camerei Notarilor Publici sa intervina.

Potrivit lui Stoia, timisorenii care au in proprietate imobile inscrise pe lista monumentelor istorice si vor sa le vanda fac oferte la preturi exorbitante primariei, iar apoi, dupa ce municipalitatea nu-si exercita dreptul de preemtiune, le vand pe mult mai putini bani.

„Legat de dreptul de preemtiune pe care il are Primaria Timisoara asupra monumentelor istorice pe care proprietarii doresc sa le vanda, sa le instraineze, exista o procedura defectuoasa la ora actuala. Proprietarul face o adresa catre consiliul local, in care ii cere sa renunte la dreptul de preemtiune, avand in vedere ca doreste un anume pret pe cladirea proprietate a sa. Spun un anume pret si ma refer la 1.500, 2.000, 2.500 de euro pe metrul patrat. In conditiile astea sigur ca Primaria nu se hazardeaza sa arunce cu banii publici. Ce se intampla in continuare? Dumnealor, de cele mai multe ori, vand la un sfert din pret, fara ca Primaria sa fi verificat vreodata daca se respecta sau nu suma propusa in cererea proprietarului. Vrem sa solicitam Camerei Notarilor Publici sa informeze primaria asupra preturilor de vanzare si sa vedem: se respecta ceea ce e scris in cererea de renuntare la functiune sau nu se respecta?”, a explicat Traian Stoia.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. minciuni… de exemplu in zona piata traian (nu piata traian) valoarea in grila notarilor, valoare hotarita de primaria timisoara, pt ca cica este zona istorica, este 800 de euro metrul patrat. orice proprietar din acea zona ar fi fericit ca primaria sa ii plateasca valoarea aceasta aberanta. valoarea pietei este sub jumatate din acea valoare (sint case banale, vechi, care necesita reparatii, zona este plina de minoritari).

  • grila notarilor n-o face primăria,,,,

 2. stoia cred ca este bine intentionat insa nu este ajutat de nimeni!
  legea 422 a monumentelor istorice spune ca daca proprietarul a facut o oferta ministerului ori autoritatilor locale pentru a uza de dreptul de preemtiune(pt categ A ori categ. B) sa spunem de 1000 lei/mp si daca a fost refuzata achizitia iar ulterior proprietarul a vandut la un pret de 999 lei/mp TRANZACTIA notariala este NULA DE DREPT!
  PROBLEMA ESTE CA NOTARII NU STIU CE FAC PRIMARII SI ALTE „ORGANE” IN ACEST SCOP.
  ADICA NU STIE STANGA CE FACE DREAPTA!
  PE ASTA SE BAZEAZA SI SAMSARII …
  DL STOIA UN SFAT:COLABOREAZA IN TEMEIUL LEGAL CU CEI ABILITATI SI PUNETII LA TREABA PE OAMENII COJOCARULUI(PRECIN VECHI SI DE NADEJDE)!