Noutati :

Viceprimarul Traian Stoia dezvaluie abuzuri: Lui Nicolae Robu nu-i pasa de mafia tiganeasca si de milioanele de euro pierdute de Primaria Timisoara

8 noiembrie, 2013 - 11:14 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
16

TIMISOARA. Viceprimarul Traian Stoia, de care primarul Timisoarei Nicolae Robu vrea sa scape cu orice pret, a iesit la rampa cu noi explicatii pentru  rabufnirea primarului care a cerut colegilor din alianta sa-i retraga sprijinul politic pe motive de incompetenta.

CITESTE SI: Scandal in Primaria Timisoara si in USL Timis? Nicolae Robu vrea sa scape de vicele Traian Stoia si cere PSD sa ii retraga sprijinul politic: Nu fratii Cristescu conduc Primaria!

USL a castigat alegerile cu sloganul <Impreuna pentru Timisoara>, dar acest slogan s-a pus in practica in Primaria Timisoara in sensul ca <Eu sunt Timisoara>. Nu dumnealui este Timisoara, dumnealui este alesul USL, nu al PNL. Dumnealui trebuie sa se supuna protocolului USL. Faptul ca el a crezut ca mi-a trasat drept sarcina ascutirea de creioane nu functioneaza. La Primaria Timisoara s-a pus un plasture peste o cangrena, plasturele fiind primarul. E prea mic plasturele pentru a rezolva o cangrena la maniera in care intelege dumnealui. Eu nu am ce pierde din toata aceasta tevatura, eu voi continua indiferent in calitate de viceprimar, de consilier local sau de simplu cetatean ceea ce am inceput. O sa le duc la bun sfarsit indiferent de parerea domnului Robu„, a declarat viceprimarul Traian Stoia intr-o conferinta organizata vineri dimineata.

Daca vom intreba ce proiecte pe fonduri europene a scris Administratia Robu, o sa dam din colt in colt

Dansul vorbeste de eficienta, foarte interesant. Nu stiu cat de eficient o fi dansul, dar a pus in opera o parte din proiectele administratiei trecute, merita felicitat. Daca vom intreba ce proiecte pe fonduri europene a scris Administratia Robu, o sa dam din colt in colt. Primaria Brasov are proiecte, Primaria Arad a facut adevarate minuni cu orasul, este meritul primarului ca a reusit sa faca din Arad un oras model„, a mai spus Stoia.

Lui Nicolae Robu nu-i pasa de mafia tiganeasca si de milioanele de euro pierdute de Primaria Timisoara

Aceasta campanie pe care am initiat-o acum cateva luni bune va continua indiferent de parerea unora care sustin treaba asta sau de parerea unora care sunt impotriva. S-au dat jos pana acum 457 de aparate de aer conditionat, s-a intrat deja si in Iosefin, in Cetate lucrurile sunt aproape inchise, inclusiv in zonele cu probleme. Sigur ca lucrurile acestea nu se fac foarte usor, trebuie munca, rabdare, trebuie sa citesti niste legi ca sa nu te trezesti ca ai facut un abuz. Toate lucrurile acestea eu le-am discutat cu domnul Robu, dar dumnealui imi spunea, atat in aceasta directie, cat si in privinta dosarelor de retrocedari, ca il intereseaza in exclusivitate prezentul si viitorul, neintelegand in mod repetat ca pe zona de criza in care ne aflam, pe lipsa de resurse, trecutul in care ai pierdut cateva sute de milioane bune de euro pe ilegalitati comise in cateva spete si nu foarte complicate si foarte asiguratorii din punct de vedere al descoperirii. Dumnealui a ramas pe pozitia ca il intereseaza prezentul si viitorul, dar eu am continuat ceea ce am inceput, lupta cu mafia tiganeasca si cu mafia imobiliara in general, a adaugat Traian Stoia.

Nicolae Robu habar n-avea ca familia de tigani care a pus mana pe Spitalul de Copii era datoare la Primarie

Dumnealui a fost pus intr-o situatie jenanta la un interviu dat zilele trecute pe un post de televiziune national. Intrebat cum de s-a putut ca un cetatean sa scoata copiii dintr-un spital si acestia sa trebuiasca sa fie mutati din alta parte, fara ca Primaria sa fi putut reactiona, desi a avut 6 luni termen de gandire… dumnealui nu stia ca acel clan datora primariei – i-am spus eu alaltaieri treaba asta – pe o sentinta definitiva si irevocabila, era vorba de 100 de lei pe zi de intarziere. La cativa ani erau niste bani acolo. Nu am calculat, pentru ca nu imi intra in atributii. Faptul ca dumnealui a fost intrebat de mafia tiganeasca, de mafia imobiliara, si nu a stiut ce sa spuna, pentru ca nu avea informatiile necesare, recunosc ca nu le-am pus la dispozitie pentru ca a spus ca il intereseaza prezentul si viitorul”, a spus viceprimarul Traian Stoia.

Primarul Nicolae Robu face abuz de functie, mai spune viceprimarul Traian Stoia. Acesta dezvaluie ca furios pe deputatul PDL Alin Popoviciu, Nicolae Robu i-a hartuit nevasta cu ajutorul Politiei Locale pe care a trimis-o pe capul femeii sa o evacueze dintr-o sala de sport, insa cand i se solicita agenti pentru trimitere de somatii celor care nu respecta legea in privinta repararii fatadelor istorice, spune ca nu are destui politisti. Mai mult, Stoia dezvaluie ca Robu a interzis politistilor locali sa amendeze anumite persoane sus-puse.

Demersurile mele nu sunt bine primite de catre domnul Robu. Va dau cateva exemple: de saptamani bune se duce o campanie de amendare si de intrare in legalitate, de tot felul de sicane care se fac unei doamne care a inchiriat o sala de sport. L-am rugat sa nu bage in politica familiile si lupta politica sa se duca pe tema sotiei unui deputat samd. Pentru Scoala Generala 30 s-au pus la dispozitie resurse de politisti care merg zilnic, amendeaza pe acolo chioscurile, trebuie scoasa afara doamna respectiva, mai sunt si doi asociati de-ai dansei, membri PSD, care si aia trebuie dati afara, pentru ca deputatul a zis nu stiu ce. Am incercat sa-i spun ca nu este normal sa evacuezi in forta pe sotia unui adversar politic, dar in acelasi timp sa lasi de cand ai inceput mandatul ca un prieten sa poata beneficia de un spatiu de aprape 1.000 de metri patrati pe care n-a platit de un an jumate si n-are contract. De asemenea, doamna care este proprietar al Cazarmei U nu a putut fi amendata, pentru ca primarul a interzis Politiei Locale sa se intample acest lucru. Nu cred ca nemultumirea primarului, caruia i-am solicitat sprijin 4 lucratori de la Politia Locala pentru a accelera rezolvarea problemelor din Iosefin si de a relua odata impreuna cu Sanepid-ul si cu DSV restul problemelor din Timisoara… „, a dezvaluit Stoia.

Robu este un plasture care mentine cangrena din Primarie!

Viceprimarula inceput in urma cu luni bune sa verifice documente vechi pentru a vedea cum anume a reusit Primaria Timisoara sa piarda imobile valoroase din patrimoniu, in incercarea de a recupera ce se mai poate.

„Dumnealui are un mare merit: a conservat cangrena existenta in Primarie si mostenita din mandatul trecut. Lucrurile se desfasoara exact la fel, cu mici exceptii. Sunt si oameni corecti in Primarie. Aceasta cangrena a prejudiciat Primaria Timisoara cu sute de milioane de euro. Am pornit o alta actiune: am scos spatiile cu alta destinatie decat locuinta, am scos numerele de contracte, locurile si valoarea de vanzare. Ulterior, vom scoate de la CF ultima vanzare. Daca in 2005 s-a vandut cu 100 de lei si in 2009 s-a vandut cu 300 de lei paguba e de 200 de lei. Suntem in faza in care o sa apelam la cartea funciara sa aflam ce bani a pierdut Primaria pe locuinte, pe spatii cu alta destinatie sau pe alte vanzari facute„, a mai declarat Traian Stoia.

Deciziile in oras trebuiesc luate de CL, uneori consilierii se trezesc in ultimul moment cu proiectele. Mi-am facut un obicei de a citi foarte foarte atent materialele care se pun la dispozitia consilierilor. Formularea care se face pe prima pagina de multe ori nu are legatura foarte vizibila cu ceea ce contine materialul explicativ. Exemplu: o societate comerciala care a facut timp de 8-9 ani o parcare subterana in Timisoara constata acum ca si-a facut un plan de business gresit si e pe pierdere, impreuna cu asociata pe care a avut-o, ADP. ADP nu mai exista, a fuzionat cu SDM, Drumurile Municipale exista, dar nu exista de fapt, pentru ca au primit 1 milion de euro sa nu moara. Aceste doua entitati – privatul care a facut un plan prost si SDM care a primit 1 milion de euro sa nu moara – sunt de acord sa se construiasca acolo o cladire P+3. Daca privatul acela doreste sa faca un P+3 si este in beneficiul orasului, foarte bine, scoatem locatia la licitatie si facem ceea ce spune legea„, a mai dezvaluit viceprimarul.

Traian Stoia a oferit si explicatii legate de mult trambitatele atributii pe care primarul i le-ar fi dat, iar acum are de gand sa i le ia in cazul in care PSD va face zid in jurul vicelui si va refuza sa il schimbe asa cum a cerut Robu.

Protocolul USL prevede un partaj 50-50%. In mod normal, domnul Robu, cand a facut impartirea sarcinilor, trebuia sa imi transfere ceea ce a avut domnul Grindeanu. N-a facut-o, nu m-a deranjat, a considerat ca eu ma ocup de ascutit creioane, dar eu m-am ocupat de pierderile ce le-a suferit primaria„, a precizat edilul.

Nicolae Robu da ordine prin celalalt viceprimar. Ar fi sunat din Coreea sa dea porunca sa nu pomeneasca de una sau de alta in fata presei

Cand am sunat la Liceul Miu, era plin de aere conditionate pe pereti. Domne’ vezi ca eu am venit cu primarul, mi-au spus. Am sunat oamenii sa le dea jos… La fel in alte parti. La Cazarma U am aflat ca nu e voie sa fie amendata proprietara, la Generala 30 se dau amenzi. De ce? Trebuie sa fii impartial. Cu scolile, imi transmite colegul meu, vezi ca a sunat Robu din Coreea, sa nu spui nimic de scoli. Ba spun, spun ca trebuiau ore de dimineata, spun ca scolile profesionale nu sunt in regula… Diaconu mi-a transmis„, adauga Stoia.

Stoia: Cred ca Robu e supus la presiuni si influentat de sfetnicii din mediul mafiei imobiliare

Intrebat care crede ca este adevaratul motiv al rabufnirii pe care primarul Nicolae Robu o are fata de Traian Stoia, acesta din urma spune ca la mijloc ar fi presiuni foarte mari.

De vina este influenta proasta din zona sfetnicilor pe care ii are,  din mediul Primariei si din mediul mafiei imobiliare.  Atentie mare, aici sunt presiuni foarte mari. Ma gandesc ca e supus la presiuni, ca altfel nu are nicio logica, omul e totusi un om cu mintea acasa„, spune viceprimarul Timisoarei Traian Stoia.

Nicolae Robu are o problema cu faptul ca Marius Cristescu obisnuieste sa se plimbe prin Timisoara in week-enduri si sa-i semnaleze lui Stoia cate o neregula pe care o constata prin oras, mai dezvaluie vicele

Sunt convins ca atata timp cat se fac tot felul de afirmatii hazardate, ca de exemplu, de ce a mers Marius Cristescu cu Stoia si cu nu mai stiu eu cine din Primarie prin oras intr-o zi de sambata sau duminica. Pai doar sambata sau duminica avem timp liber si atunci sa vedem ce e nou. Si apoi n-a fost doar domnul Cristescu, au fost si altii, dar dumnealui ii sar mai multe in ochi. Sunt oameni care au vazut si vad aproape saptamanal Bucurestiul, orasul nou restaurat este o bijuterie. In urmatorii ani se considera de specialisti ca Bucuresti va depasi Budapesta si Viena. Noi avem cel mai mare patrimoniu istoric si nu ne interesam deloc de problematica aceasta. Faptul ca domnul primar considera ca nu este foarte important… n-as spune chiar asa, el considera ca tot ceea ce se realizeaza aici trebuie sa se realizeze sub numele dansului”, adauga Stoia.

Viceprimarul mai spune ca, daca pe vremea cand era simplu consilier local punea problemele constatate in oras pe o foaie si saptamanal ii ducea lista primarului Robu, dar dupa un timp nu a vrut sa se intalneasca cu el.

N-am avut niciodata nicio retinere, ma intalneam in calitate de consilier cu dumnealui o data pe saptamana. Veneam cu o foaie de probleme pe care le constatam in aceste plimbari socotite astazi ca fiind ilegale. Spre bucuria mea, o parte din ele au devenit realitate. Aceste intalniri s-au rarit, pana cand au disparut de tot. L-am chemat de fiecare data cu noi, l-am sunat sa vina si am facut pe bani proprii curatenie in zona Tipografiei, unde e ceva de domeniul groazei. Astazi, pe zona aceea pe care am defrisat-o se face centura si e foarte bine. Dar cand am terminat parcarea pe toata lungimea aceea de la pasajul spre Aradului pana la Gheorghe Lazar s-a pus din metru in metru oprirea interzisa si nu a facut-o altcineva. Pai trebuia sa spuna ca vrea sa taie panglica”, a mai spus Traian Stoia

Viceprimarul Traian Stoia spune ca metehnele din vechea administratie s-au pastrat in Primaria condusa de Nicolae Robu

Tot ce-o fost in Primarie s-a pastrat, inclusiv modus operandi. Exemplu: nu ai bani, in administratia trecuta se faceau niste hartii care spuneau ca o sa creasca veniturile cu 100 de milioane, sa zicem. Sa facea HCL, consilierii votau si bugetul se credea ca creste. Atunci angajau lucrari, dar oamenii veneau cu factura, cand nu mai erau bani. Nefiind bani, o serie de firme au intrat in insolventa, nu si-au putut plati darile. La ora actuala, minusul este de aproximativ 75 de milioane”, a mai dezvaluit Traian Stoia.

Vicele social-democrat se teme ca Nicolae Robu s-a simtit amenintat cand i-a facut doua adrese prin care a cerut oameni la Patrimoniu sa ii dea o mana de ajutor, intre care si politisti locali, si i-a spus ca, daca nu ii primeste, va cere  de la Prefectura si Curtea de Conturi.

Pe domnul Robu l-au deranjat 2 adrese: avand in vedere raportul Curtii de Conturi care traseaza directiei Patrimoniu o serie de masuri ce trebuiesc luate, sa dispuna detasare la directia Patrimoniu, temporar, a unui numar de 13 persoane… In conditiile unui refuz, vom face demersuri pentru a solicita sprijin de la Curtea de Conturi si Prefectura. E nevoie de persoane pentru pastrarea patrimoniului istoric… ne rezervam dreptul sa facem demersurile pe care le consideram necesare. Ma gandesc ca s-a simtit amenintat, nu era cazul„, a dezvaluit viceprimarul.

Stoia a fost intrebat daca tot acest imens scandal din Primaria Timisoara nu a inceput din cauza ca saptamana viitoare s-ar putea da sentinta definitiva in procesul pe care Nicolae Robu il are la Inalta Curte de Casatie si Justitie, sentinta care ar putea arata ca Robu a incalcat legea. Mai ales ca se discuta pe marginea unei posibile inlaturiari din functie a actualului edil liberal si preluarea atributiilor sale pana la alegeri chiar de vicele Traian Stoia.  Social-democratul  a raspuns printr-o intrebare: „Ce vedeti rau in asta? Nu e niciun eveniment, un om a luat-o pe aratura, atata tot. „.

 Iata adresele trimise de Stoia catre Robu, din cauza carora primarul s-a simtit amenintat!

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 16comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Asta-i buna…lui Stoia ii pasa de cladirile si terenurile primariei..pai sigur ca-i pasa ca vrea sa le transfere Cristestilor

  • Psd-istii fac numai lucruri ilegale si hotii ca in vestul salbatic :))

   • PSD = intriga, minciuna si neseriozitate! 🙂

  • In sicilia se mai fac asemenea hotii ca la psd :))

  • Oare acele persoane care au fost adugate de stoia pe lista cat au dat, ca acest individ fara sa primeasca ceva nu face nimica!

 2. Robu a fost inteles cu Ciuhandu.

 3. Viceprimarului ii pasa, probabil „strict personal”, ii pasa!!!

  • Nu cred ca domnului primar nu-i pasa! Ii pasa de tot ce e bun pentru Timisoara si pentru locuitorii acesteia, si asta se vede din faptele lui . 🙂 🙂 😉

 4. Toata stima acestui primar care doreste sa faca ordine in primarie ca este prea multa mafie acolo, dar singur nu poate din pacate, tineti-o tot asa domnule Robu!

 5. Respect domnule primar, tineti-o tot asa!!!

 6. Marea greseala e ca s-a votat la primarie un bugetar.Un surtucar(sarantoc),care cauta sa faca din functie un mijloc de inbogatire.

 7. Da de prea mult timp se afla prea multa mafie acolo , doar ca nimeni nu s-a gandit sa o si elimine.Domnule primar multa bafta in continuare !

 8. ,,dar eu am continuat ceea ce am inceput, lupta cu mafia tiganeasca si cu mafia imobiliara in general,,OARE DIN MAFIA IMOBILIARA CINE FACE PARTE?ELECTROMOTOR,DERMATINA,6 MARTIE VA SPUNE CEVA?

 9. Acest viceprimar a vandut uzina 6 martie pe bucati la negru. A facut praf impreuna cu Cristestii tot ce a fost in Timisoara. Dupa program merge la bega sa dea raportul. Si masina pe care o conduce este de bega group. Si tocmai dansul face pe intransigentul . Sa fim seriosi. Domnule primar scoateti-l cu fulgi cu tot si pe el si pe celalalt vice ca tot a lui Cristescu este.

 10. Cea mai mare CANGRENĂ a acestui oraş, sunt fraţii cRISTEŞTI, şi SLUGOIUL lor COMUNIST!

 11. Falub si Sarbu au fost disponibilizati in 2009 probabil sunt neamurile lui asa e aici dealtfel ca la orice institutie o mare familie unde 95% sunt neamuri si 5% sunt pile))