Noutati :

VEZI VIDEO! Traian Basescu a explicat de ce a fost necesara taierea salariilor bugetarilor

19 iulie, 2012 - 08:13 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
2

Presedintele suspendat, Traian Basescu a raspuns joi, pe pagina sa de Facebook, romanilor interesati sa stie de ce a anuntat taierea salariilor bugetarilor. Traian Basescu isi incepe explicatia prin a declara ca nimeni nu ar fi vrut sa faca un asemenea anunt, dar din cauza contextului politic nu a avut de ales.

„Situatia tarii era urmatoarea: aveam de rambursat circa un milliard de euro si trebuia sa-i imprumutam de pe piete. Erau credite luate anterior pentru plata salariilor si pensiilor. Romania nu se mai putea finanta de pe piete datorita deficitului bugetar foarte mare de 6,8 % si apoi trebuia sa probam ca Romania isi poate reduce cheltuielile pentru a crea un sentiment de incredere in piete”, a spus presedintele suspendat.

Traian Basescu a declarat ca avea doua optiuni: fie se concediaza 250.000 de oameni din sectorul bugetar in 30 de zile, sau se distribuie povara pe toti cei 1,4 milioane de salariati si apoi se face o reducere treptata.

„Asta a fost solutia adoptata: reducerea salariilor cu 25% si urmata apoi de un proces lent de reducere a personalului si pe masura ce s-a redus personalul sa incercam treptat sa revenim la salariile de dinainte de mai 2010”.

Intrebat de ce a facut el anuntul reducerii salariilor bugetarilor cu 25%, Traian Basescu a explicat ca niciun partid nu a dorit sa-si asume responsabilitatea anuntului, dar a invocat si chestiunea legitimitatii obtinute prin vot.

„Niciun partid nu a vrut sa isi asume responsabilitatea acestui anunt si atunci singurul care avea in spate votul popular eram eu. Era si o chestiune de legitimitate a celui care face anuntul„, a spus Traian Basescu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. imi este mila de ce acest patetic personaj: scuze scuze… explicatii… scuze; cam acesta este mesajul transmis de presedinte. Nimic insa despre masuri de improspatare a economiei si de crestere a nivelului de trai. Romania este o tara ce abunda in bogatie, din pacate insa aceasta bogatie este data pe nimic in exterior iar romanul ramane sa-si franga caciula umil. Situatia economica ar fi atat de simplu de rezolvat daca noi nu am complica lucrurile. Putin patriotism si seriozitate in gestiunea afacerilor interne si totul ar merge ca pe roate. Sincer, Romania nu are nevoie de exterior daca ar sti cum sa foloseasca ce are in interior. Eram odata granarul Europei…

  2. Observator, nu putin ci MULT patriotism si seriozitate, si lucrurile ar merge ceva mai bine. Dar patriotismul are sanse reduse de-a se impune, atit timp cit concureaza cu smechereala ieftina, caterinca din orice, lume care isi duce viata zilnica in termeni de street-smart.