Vestul Statelor Unite, lovit de un uragan. 220.000 de oameni, in bezna

Una dintre cele mai puternice furtuni de care au avut parte americanii a lovit vestul Statelor Unite. Specialistii au comparat-o cu un uragan de categoria a treia, care dincolo de distrugeri si haos in transporturi, a lasat 220.000 de oameni in bezna. Rafalele de vant au atins chiar si 130 de kilometri pe ora. Comparabil, spun specialistii, cu un uragan de categoria a treia. In plus, in timpul furtunii au fost semnalate si posibile tornade, nu mai putin de 24. Case facute praf, acoperisuri smulse, stalpi de electricitate si copaci doborati, chiar si masini grele rasturnate din Tennesee pana in Minnesota. Pe langa oamenii care au ramas fara electricitate, dar macar erau in casele lor, altii au fost prinsi in trafic. La Chicago de pilda, sute de zboruri au fost anulate. Avioanele mici au fost aruncate unele peste altele ca niste jucarii. Meteorologii avertizeaza ca raul n-a trecut, dimpotriva, urmeaza o furtuna si mai violenta.

Una dintre cele mai puternice furtuni de care au avut parte americanii a lovit vestul Statelor Unite. Specialistii au comparat-o cu un uragan de categoria a treia, care dincolo de distrugeri si haos in transporturi, a lasat 220.000 de oameni in bezna.

Rafalele de vant au atins chiar si 130 de kilometri pe ora. Comparabil, spun specialistii, cu un uragan de categoria a treia. In plus, in timpul furtunii au fost semnalate si posibile tornade, nu mai putin de 24.

Case facute praf, acoperisuri smulse, stalpi de electricitate si copaci doborati, chiar si masini grele rasturnate din Tennesee pana in Minnesota.

Pe langa oamenii care au ramas fara electricitate, dar macar erau in casele lor, altii au fost prinsi in trafic. La Chicago de pilda, sute de zboruri au fost anulate. Avioanele mici au fost aruncate unele peste altele ca niste jucarii.

Meteorologii avertizeaza ca raul n-a trecut, dimpotriva, urmeaza o furtuna si mai violenta.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.