Noutati :

Vesti proaste pentru viitorii studenti la cu taxa! Se scumpeste facultatea! VEZI cat te vor costa studiile superioare?

6 aprilie, 2012 - 06:15 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

Ministerul Educatiei a majorat costul standard pentru fiecare student. Astfel, anul viitor finantarea va fi de 4.000 de lei, si nu de 2.600 de lei, cum era pana acum.

Finantarea se va face pe baza de granturi la nivel de licenta. Ramane la latitudinea universitatilor sa stabileasca modul in care vor fi cheltuiti acesti bani, acestea avand posibilitatea de a scoate un numar de locuri la care studentii sa plateasca o parte din taxe, dar, asa cum spuneam, e optiunea lor. Finantarea ramane aceeasi in sensul in care Ministerul Educatiei aloca in anul acesta aceleasi sume ca in anul trecut„, a declarat ministrul Catalin Baba, citat de realitatea.net.

Pentru a nu fi obligate sa reduca numarul de locuri, s-ar putea introduce forme „hibrid” de finantare. Pana acum impartirea studentilor in functie de granturi se facea doar intre studentii la „taxa” si „la buget”.

Universitatile pot imparti sumele primite, in asa fel incat un student poate beneficia de un grant complet sau unul fractionat. Spre exemplu, el plateste 1.000 de lei, universitatea, 3.000„, explica ministrul Educatiei, Catalin Baba.

Taxe mai mari

Schimbarea sistemului de finantare a studentilor ar putea determina cresterea taxelor de scolarizare. Unele universitati au decis deja sa mareasca taxele, exemplu fiind Academia de Studii Economice care a marit taxele pentru master si pentru doctorat pentru urmatorul an universitar.

Astfel, un an de masterat va costa 4.500 de lei, fata de 3.800 de lei, in timp ce anul de doctorat va costa 5.500 de lei, fata de 4.500 de lei cat a fost in anul scolar trecut, conform dcnews.ro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...