Vesti proaste pentru multi elevi din Timisoara. Cum isi vor gasi clasele, la inceput de an scolar? Cat s-a investit in scoli vara asta?

TIMISOARA. Lucrarile de reabilitare si intretinere a scolilor din Timisoara sunt in linie dreapta, iar elevii vor invata, de la inceputul anului scolar, in cladiri curate si renovate. Cu asta se lauda reprezentantii municipalitatii Timisoara, care spun ca, in multe scoli, lucrarile fie s-au incheiat deja, fie nu mai e mult de lucru.

„Lucrarile de reparatii si intretinere la gradinite, scoli si licee, realizate deja sau cu termen de realizare pana la inceputul anului scolar, cuprind un numar foarte de mare de imobile. In plus, Primaria Municipiului Timisoara a prevazut dotari pentru gradinitele, scolile si liceele din Timisoara in valoare de peste 3 milioane de lei”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Dan Diaconu, viceprimarul Timisoarei.

Totusi, multi elevi care invata in liceele transformate in santiere nu sunt la fel de norocosi. Doar o parte dintre ei ar putea incepe anul scolar in cladirile renovate. Mai exact, cei care studiaza la Liceul Grigore Moisil, unde lucrarile sunt aproape de finalizare, astfel ca unul dintre corpurile de cladire de pe strada Gheorghe Doja va putea fi dat in folosinta chiar din prima zi de scoala.

„La Liceul Grigore Moisil lucrarile care se executa sau se vor executa in aceasta vara sunt legate de reabilitarea completa si mansardarea corpurilor de cladiri de pe Str. Gheorghe Doja, din care corpul principal va fi dat in folosinta la inceputul scolii, dar si lucrari de compartimentare in scoala generala pentru a face fata presiunii noilor clase pregatitoare aprobate”, a mai adaugat Dan Diaconu.

Pe de alta parte, la liceele Lenau si C.D. Loga, lucrarile nu sunt nici pe departe in grafic. „La liceul CD Loga, lucrarile de reabilitare a acoperisului sunt aproape finalizate, iar in cadrul proiectului European de reabilitare completa si dotare, in valoare de peste 5 milioane de lei se continua investitia, chiar daca nu in ritmul pe care ni l-am dori. La liceul Lenau stadiul de executie este in jur de 50%”, a precizat viceprimarul Dan Diaconu.

Lucrari de igienizare si reparatii minore au loc, in aceasta perioada, in mai multe scoli din oras. Iar responsabilii de investitii spun ca au luat masuri pentru a continua modernizarea scolilor si in anii ce vin. Au pregatit deja proiectele pentru sesiunile urmatoare de finantare din fonduri europene si urmeaza sa le depuna.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...