Vesti extraordinare despre Clinica de Mari Arsi de la Timisoara. Cand isi va deschide portile si ce alte mari proiecte incep la Spitalul Judetean?

TIMISOARA. Lucrarile la Clinica de Mari Arsi din Timisoara sunt aproape finalizate, iar pentru ca pacientii sa poata sa fie tratati aici, mai este nevoie doar de achizitionarea de aparatura medicala.

CITESTE SI: Cel mai colorat si parfumat festival al primaverii la Timisoara! Cand incepe o noua editie Timfloralis? 

„Ieri (n.r. – joi) am fost la Ministerul Sanatatii, am predat din nou lista cu toata aparatura, trimitem toate caracteristicile tehnice, un fel de caiet de sarcini pe care l-am pregatit pentru licitatii, si miercurea viitoare mergem din nou la Ministerul Sanatatii, unde va incepe licitatia, organizata prin Banca Mondiala, pentru achizitionarea de aparatura medicala. Vestile sunt foarte bune, miercuri vom semna documentele”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Judetean Timisoara.

In prezent, constructia care va gazdui Clinica de Mari Arsi este finalizata, iar trei dintre boxele pentru pacienti pot fi date in folosinta imediat ce sectia va fi dotata cu aparatura.

CITESTE SI: In sfarsit! Cel mai asteptat document pentru Lotul 4 din Autostrada Lugoj – Deva a fost emis! Cand va fi gata tronsonul? 

„Trei paturi din cele 5 sunt finalizate complet. Acolo suntem la 99% apti sa le punem in stare de functionare. Posturi scoase la concurs avem, perfectionarea personalului a inceput, acum asteptam doar ca, in cateva luni, sa primim aparatura medicala. Speram ca in cursul acestui an, acest centru sa devina functional, asa cum am promis”, a mai spus Craina.

In plus, Ministerul Sanatatii, prin Banca Mondiala, va finanta si construirea unui nou corp de cladire, care sa adaposteasca o noua Unitate de Primiri Urgente, dar si un compartiment de Terapie Intensiva.

„Am discutat la Ministerul Sanatatii si urmeaza ca miercurea viitoare sa fie un grup de lucru, care sa se apuce de treaba, despre o viitoare constructie care urmeaza sa intre in structura Spitalului Judetean, o constructie care sa deserveasca Unitatea de primiri Urgente, un compartiment de 10 paturi de Terapie Intensiva, dar si un compartiment pentru pacientii cu mari arsuri. Acestea sunt pe investitiile de la Ministerul Sanatatii, cu bani de la Banca Mondiala”, a incheiat managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

Desi Clinica din Mari Arsi din Timisoara ar urma sa aiba doar 5 rezerve, va fi cea mai mare din tara, in conditiile in care la Spitalul de Arsi din Bucuresti exista doar 4 boxe destinate marilor arsi.

Investitia totala pentru construirea si dotarea clinicii se ridica la aproximativ 5 milioane de euro, bani de la Consiliul Judetean Timis si Ministerul Sanatatii.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.