Noutati :

Vesti despre tramvaiele 6 si 3 la Timisoara! Cand ar putea reintra pe linii?

30 august, 2016 - 07:52 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
5

TIMISOARA. Noutati legate de liniile de tramvai 6 si 3 la Timisoara. Intr-o audienta publica pe Facebook, primarul Nicolae Robu a venit cu precizari pentru timisorenii care calatoresc cu tramvaiul si s-a referit la cele doua linii. 6-le este scos din circulatie, iar linia 3 spre Freidorf este desfiintata de ani de zile.

Edilul a spus ca tramvaiul 6 a fost retras de pe traseu din lipsa de calatori, dar ca l-ar putea readuce pe sine, iar pentru 3 are planuri mari.

E o vesnica discutie legata de tramvaiul 6. Reprezinta ceva traditional in Timisoara, e o nostalgie a tramvaiului 6. Am dat dispozitii sa fie repus in functiune. Pe perioada verii insa a fost suspendat si n-am fost anuntat, l-am mustruluit pe directorul RATT pentru asta. El mi-a aratat cu cifre ca prea putini calatori il folosesc. Trebuie sa fim rationali. Dupa ce incepe scoala, din nou vom incerca sa-l punem in functiune si, daca va fi viabil, il vom mentine. Daca prea putini cetateni tanjesc dupa el, cu parere de rau, nu putem cheltui bani fara o justificare adevarata„, a explicat primarul Nicolae Robu raspunzand unor cetateni care s-au aratat nemultumiti ca nu mai beneficiaza de linia 6.

In ceea ce priveste tramvaiul 3, scos din uz inca din 2009, din aceleasi motive, Nicolae Robu a spus ca, daca va obtine finantare din fonduri europene pe un proiect, va reface linia spre cartierul Freidorf. Pana atunci, transportul public in zona va fi asigurat cu autobuze si minibuze.

Vom reface linia 3, am mai spus-o, pe un proiect pe fonduri europene, daca obtinem finantare. Oricum, in zona vom asigura transport bun pe fosta linie 3. Stiu ca sunt linii deficitare, dar vom veni cu autobuze, cu minibuze…„, a precizat primarul Nicolae Robu.

Edilul a adaugat ca i-a cerut directorului RATT sa faca un plan actualizat pentru intreg sistemul de transport public in comun din Timisoara pentru a putea identifica posibilitatile de introducere de noi linii.

Am cerut directorului RATT sa vina cu un proiect de actualizare a intregului sistem de transport public la Timisoara, cu propuneri de infiintare de noi linii. Evident, ca acolo unde e vorba de trasee speciale de tramvai sau troleibuz, putem folosi actuala structura introducand noi linii de transport, dar pe cele echipate, ca nu putem peste noapte sa extindem liniile de tramvai si firele pentru troleibuze. Astept proiectul respectiv„, a declarat primarul.

Nicolae Robu a reamintit ca 2 sau chiar 4 tramvaie, din cele trimise la modernizare, vor veni in scurt timp la Timisoara, din lotul de 12 care vor fi in total reabilitate.
Pana la sfarsitul anului ar trebui sa soseasca si cele 20 de minibuze care sa contribuie la innoirea parcului de mijloace de transport in Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 5comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. o bataie de joc cu tramvaiul 6. asteptam tramvaiele de legatura cate 10 – 15 minute sa putem ajunge la serviciu.

 2. Tramvaiul 6 este prea scump, dar cele șapte vaporașe care sunt,deși noi,nouțe, în revizie (???), deci nefolosite, nu au fost deloc scumpe !!! Încă o demnă ispravă a primăriei robești ???

 3. si cu linia 3 cum ramine ca doar a fost reabilitata inainte de a fi inchisa. adica refacuta linia pe la mijlocul anilor 2000 si apoi cu mare pompa inchis si desfiintat …liniile scoase. un sistem de control eficient al biletelor/abonamentelor eficient la vremea aceea ar fi rentabilizat aceea linie (motiv pentru care a fost inchis). cum prinde aceasta mentalitate…ca si la CFR ..unele linii erau cica nerentabile,fara calatori (fara bilete evident) insa preluate de Regiotrans subit avea calatori mai ales cu bilete. baieti acolo nu tine,vine controlorul si taie bilet…daca s-ar verifica in gari la urcare (jandarmi ,Politie feroviara) daca cei ce urca au bilete…ar deveni rentabil CFRul…iar de „compostat” bilet la RATT la urcare,precum si „multe” abonamente gratuite nu au cum sa faca rentabila o linie de transport!

 4. Doar 3 pareri:
  1. La ora aceasta linia 6 „este minunata dar nu exista”; o garnitura intr-un sens si una in celalat este o solutie ridicola, care nu predispune la „a tanji dupa ceva” (stai 30 min sa vina, daca). Cred ca la nivelul RATT nu exista nici o conceptie, ca sa nu vorbim de „optiimizare”.
  Nu vreau sa reamintesc conducerii RATT de specificul urbanistic al orasului care solicita (cel putin) o conexiune de transport circulara intregita cu cele radiale (vezi de exemplu multe din orasele central Europene cu centru delimitat).
  „Candva” lina 6 asigura o legatura excelenta intre cartierele Fabric, Centru si Elisabetin; cei care in anii’980 ati fost studenti, amintiti-va de aceasta stare (si asta nu este nostalgie).
  2. Informatiile furnizate de afisajul digital al orarelor de mers sunt adeseori ridicole, ca si amenajarea unor statii.
  3. Hartile afisate in statii sunt demult depasite, ca si incercarile firave de reactualizare.
  La traba, cum a zis si dl. primar!

 5. Cu fiecare „iesire” publica primarul isi devedeste incapacitatea manageriala de edil a unui municipiu odata „orasul florilor” , pe zi ce trece mai nefunctional d.p.v. edilitar gospodaresc.