Noutati :

Vesti bune. Vor scadea preturile la curent si gaze. Facturile gresite vor fi refacute

18 ianuarie, 2022 - 09:05 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: NATIONAL
0

Decizii importante luate dupa o sedinta a coalitiei de guvernare care a avut loc in capitala.

CITESTE SI: Dezastrul e complet. Fara solutii, primarul Dominic Fritz trimite o scrisoare deschisa catre premierul Nicolae Ciuca si parlamentarii de Timis: Nu avem parghii de a sustine continuarea serviciului de termoficare 

Premierul Nicolae Ciuca a anuntat ca scaderea plafonului la energie electrica si gaz si cresterea limitei de consum.

Masura va intra in vigoare din prima zi a lunii viitoare.

Am reusit sa ajungem la un acord astfel incat la energie plafonul sa scada de la 1 leu la 0,8 lei per KW. De asemenea, limita consumului sa creasca de la 300 de KW la 500 de KW pentru care se calculeaza acest preţ, practic, reiese o compensare de 0,291 lei per KW, ceea ce va insemna ca la consumator se vor percepe 0,68 bani pe KW. Pentru IMM, pentru consumatorii mari, non casnici, va fi plafonat preţul la un leu pe KW. La gaz plafonul va scadea de la 0,37 la 0,31 lei pe KW, iar limita de consum pentru cinci luni de zile va creste de la 1.000 la 1.500 de KW. De asemenea, se va aplica un discount de 40%, de la 33 la 40%, asigurandu-se astfel un preţ de 0,221 lei per KW. Pentru IMM-uri, scoli, spitale, biserici, industria alimentara se va asigura un pret de 0,37 lei per KW„, a spus Ciuca, la Parlament.

Nu a fost singura decizie luata in coalitie. Toate facturile emise gresit, peste un milion la numar, vor fi stornate si retrimise fara ca oamenii sa fie debransati sau sa platească penalitati, scrie digi24.ro.

Impactul bugetar pentru cele doua luni de zile este de aproximativ 3 miliarde de lei, potrivit premierului.

Nicolae Ciuca a explicat ca va exista si o discutie cu furnizorii si cu distribuitorii si, in functie de aceasta intalnire, vor fi stabilite si celelalte elemente de detaliu tehnic care vor fi cuprinse intr-o Ordonanta a Guvernului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...