Vesti bune! Taxa auto de prima vanzare a autovehiculelor ar putea fi suspendata timp de un an!

Laszlo Borbely, ministrul mediului, a propus coalitiei ca taxa auto de prima vanzare pentru masinile inmatriculate inainte de ianuarie 2007 sa fie suspendata pentru circa un an, interval in care sa fie achitata doar taxa de poluare auto, redusa cu 25%.

Propunerea a fost avansata in sedinta de luni a coalitiei si ar urma sa fie introdusa prin ordonanta de urgenta.

Ministrul a cerut reanalizarea Legii privind taxa auto si amanarea cu aproximativ un an, pana la 1 ianuarie 2013, a articolului care impune plata taxei de prima vanzare pentru masinile inregistrate inainte de 1 ianuarie 2007. Motivul invocat a fost ca, desi noua taxa a fost anuntata cu mai multe luni in urma, proprietarii de masini vechi nu au inteles complet sistemul si nu au avut, astfel, timp suficient sa isi vanda autovehiculele. Un alt argument a fost acela ca foarte multe persoane vor sa vanda masinile vechi, insa taxa pe care trebuie sa o achite cumparatorul depaseste de multe ori valoarea autovehiculului„, au afirmat surse oficiale, potrivit Mediafax.

Propunerea a fost prezentata coalitiei in contextul in care una dintre revendicarile formulate in timpul protestelor organizate in ultimele zile in Bucuresti si alte orase ale tarii vizeaza eliminarea taxei auto.

Potrivit prfoiectului, incepand cu acest an, pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007, taxa de poluare ar fi trebuit achitata de catre cumparator la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. L-am uzit pe ministru in direct la tv, explicand motivele ce au dus la decizia amanarii aplicarii legii referitoare la taxa auto. Imi vine sa invat limba magheara, numai sa-l pot injura.