Noutati :

Vesti bune pentru elevi. Schimbare majora in Legea educatiei

22 octombrie, 2019 - 07:50 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EDUCATIE
0

Parlamentarii au votat luni o modificare a Legii Educatiei, care vine in sprijinul elevilor, insa ar putea crea probleme pentru profesori.

CITESTE SI: ‘Echipa de fotbal’ care ratacea pe un drum din Banat, gasita de politisti 

Proiectul adoptat de Senat este acelasi pe care l-a adoptat in luna mai Camera Deputatilor, ca prim for sesizat, in urma cererii de reexaminare formulata de presedintele Klaus Iohannis. Legea va fi trimisa la promulgare.

Proiectul de lege arata ca numarul mediu de ore pe saptamana prevazut in planurile cadru va fi de 20 de ore la clasele primare. La fel, la gimnaziu numarul mediu de ore va fi de 25 de ore pe saptamana, iar la liceu numarul mediu va fi de 30 de ore saptamanal.

In prezent, legea educatiei prevede că numarul de ore minim si maxim este stabilit de ministrul Educatiei prin ordin de ministru. Astfel, elevii de la la clasa pregatitoare invata 19-20 de ore pe saptamana (au maximum un optional), cei de la la clasele I, a II-a si a III-a au minimum 20 – maximum 21 de ore, iar la clasa a IV-a elevii au minimum 21 de ore si maximum 22 de ore. Elevii de clasa a V-a au 26-28 de ore pe saptamana, elevii de clasa a VI-a au 28-30 de ore pe saptamana, elevii de clasa a VII-a au 31-33 de ore, iar clasa a VIII-a are 31-34 ore pe saptamana.

Reprezentantii sindicatelor sunt nemultumiti de aceasta modificare si spun ca vor fi dati afara intre 15.000-20.000 de profesori.

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...